Στη Λισαβόνα o Χρ.Σταϊκούρας για Eurogroup και Ecofin

Στη Λισαβόνα o Χρ.Σταϊκούρας για Eurogroup και Ecofin

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λισαβόνα μεταβαίνει, σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin, που θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Μαΐου, αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, αύριο ο κ. Σταϊκούρας θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές στην Ευρωζώνη, σε δημοσιονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο, βάσει και των εαρινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, θα εξεταστούν οι πιθανές μακροχρόνιες προκλήσεις και επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης  στην ευρωπαϊκή οικονομία και θα αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους.

Διαβάστε επίσης⇒ Τα γερά χαρτιά της μεγάλης διαπραγμάτευσης

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα για τη λειτουργία των κοινών μηχανισμών εποπτείας και εξυγίανσης στο πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης.

Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ecofin, με την ατζέντα, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνει συζήτηση για το σχεδιασμό των κατάλληλων πολιτικών ένταξης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία πορεία ισορροπημένης, ανθεκτικής και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητηθούν τρόποι για την μετάβαση από τα έκτακτα μέτρα στήριξης σε μέτρα ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τις πρώτες δια ζώσης συνεδριάσεις των δύο ευρωπαϊκών οργάνων από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή