Έτοιμη η εταιρεία ακινήτων του ομίλου Φουρλή

Έτοιμη η εταιρεία ακινήτων του ομίλου Φουρλή

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Trade Estates, της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων του oμίλου Φουρλή, με αρχική «προίκα» ακινήτων ακαθάριστης αξίας 184,7 εκατ. ευρώ, στην οποία ωστόσο σύντομα αναμένεται να προστεθούν τρία ακόμη ακίνητα. Βάσει της νομοθεσίας η ΑΕΕΑΠ πρέπει να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών έως τον Ιούνιο του 2023, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Απόστολο Πεταλά, πάντως, να δηλώνει χθες ότι η εισαγωγή της μετοχής στο ταμπλό θα γίνει πολύ γρηγορότερα.

Στόχος δε, όπως ο ίδιος επισήμανε χθες κατά τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου 2021, είναι ο διπλασιασμός της ακαθάριστης αξίας, στα 360 εκατ. ευρώ. Για την ώρα, πάντως, αν και ήταν γνωστή η πρόθεση του ομίλου για στρατηγικές συνεργασίες στην ΑΕΕΑΠ, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι σχετικό που να βρίσκεται σε ώριμο στάδιο.

Εξαιρουμένων των όποιων ακινήτων προστεθούν στην Trade Estates το 2021, το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Φουρλή για το 2021 θα κυμανθεί στα 22-25 εκατ. ευρώ, με βασικούς άξονες νέα καταστήματα εντός κι εκτός Ελλάδας, εξορθολογισμό του δικτύου, νέο κέντρο logistics, αλλά και αναβάθμιση των συστημάτων CRM (τεχνολογίες διαχείρισης των πελατών) του ομίλου. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Πεταλάς, μέσα στο 2021 αναμένεται η λειτουργία δύο μικρών ΙΚΕΑ (ΙΚΕΑ πόλης), εκ των οποίων το ένα στο κέντρο της Σόφιας στη Βουλγαρία εντός του τρίτου τριμήνου και το άλλο στο κέντρο της Αθήνας εντός του τέταρτου τριμήνου του 2021. Επίσης, η εταιρεία προγραμματίζει το άνοιγμα τεσσάρων νέων καταστημάτων Intersport, εκ των οποίων δύο στην Ελλάδα και από ένα στην Κύπρο και στη Βουλγαρία, άνοιγμα που τοποθετείται στο τρίτο τρίμηνο του 2021. Ακόμη προγραμματίζεται η ανακαίνιση 12 καταστημάτων Intersport στην Ελλάδα, με βασικό χαρακτηριστικό την εγκατάσταση πολλών ψηφιακών λύσεων σε αυτά. Σε εξέλιξη, εξάλλου, είναι οι εργασίες για το νέο κέντρο logistics του ομίλου στα Οινόφυτα, το οποίο θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της δραστηριότητας των αθλητικών ειδών και αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιανουάριο του 2022. Οσον αφορά την αναβάθμιση των συστημάτων CRM του ομίλου, αυτή θα γίνει στην κατεύθυνση της χρήσης περισσότερων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προσωποποιημένες προσφορές.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, σε εξέλιξη είναι και ο εξορθολογισμός του δικτύου ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και Intersport στην Τουρκία, με τον κ. Πεταλά χθες να μην αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο πλήρους αποεπένδυσης (όσον αφορά το σήμα Intersport) από τη γείτονα. Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν τη μείωση του μεγέθους των καταστημάτων ΙΚΕΑ στη Λάρισα και στα Ιωάννινα, από τις 20.000 τ.μ. έκαστο σε 10.000 τ.μ. έκαστο, ενέργεια που είχε ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Στην Τουρκία, από 23 καταστήματα Intersport που διέθετε ο όμιλος, τώρα έχει 15 και στο τέλος Ιουνίου αυτά θα έχουν μειωθεί σε 11 ή 12. «Εάν τα καταστήματα που απομείνουν είναι κερδοφόρα, θα συνεχίσουμε. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κλείσουμε και άλλα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και όλα», απάντησε ερωτηθείς σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Φουρλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο και τον Μάιο οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 80% σε σύγκριση με το 2020 και περίπου στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή