Μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ για τουριστικές επιχειρήσεις

Μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ για τουριστικές επιχειρήσεις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά τη Δευτέρα 24 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, ενώ δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε αγρότες και ενεργοβόρες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τη σχετική ρύθμιση, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Οι μειωμένες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ για τους αγρότες και τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, οι οποίες ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 και έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, διαμορφώνονται σε 9,01 ευρώ/MWh και για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις σε 2,55 ευρώ/MWh. Εφόσον εντός της σχετικής προθεσμίας δεν υποβληθούν αιτήσεις, τότε οι χρεώσεις, αναδρομικά από την αρχή του 2019, θα ανέλθουν στα 17 ευρώ/ MWh που είναι η χρέωση βάσης.

Οι δικαιούχοι αγρότες μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν με μια νέα, πιο απλή διαδικασία την έκπτωση που δικαιούνται στο ΕΤΜΕΑΡ. 

Ειδικότερα, στο πληροφοριακό σύστημα μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) δημιουργείται ένα διακριτό υποσύστημα παροχών αγροτικής χρήσης στο οποίο καλούνται να υποβάλουν μόνο ΑΦΜ και επωνυμία δικαιούχου του εδαφίου, στοιχεία επικοινωνίας δικαιούχου και αριθμό παροχής.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτή για τα έτη 2019-2020 για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ενός μηνός για τους αγρότες, προκειμένου οι δυνητικοί δικαιούχοι των αντίστοιχων κατηγοριών να προχωρήσουν είτε σε πρώτη υποβολή αίτησης είτε σε διόρθωση των στοιχείων των αιτήσεών τους και στην επανυποβολή τους. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων για τα έτη 2019-2020, ο ΔΑΠΕΕΠ θα ανοίξει πάλι την ηλεκτρονική πλατφόρμα για διάστημα ενός μηνός, προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις για το έτος 2021. Κατόπιν, η διαδικασία θα συνεχιστεί και για το έτος 2022.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή