Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρωμα… γυναίκας απέκτησε το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ που συγκροτήθηκε χθες σε σώμα με νέα σύσταση. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο με θητεία έως και τις 17/4/2023 συμμετέχουν από χθες η κ. Αναστασία Μακαριγάκη, στέλεχος με εξειδίκευση σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια HR στην Πειραιώς και η κ. Αναστασία Μαρτσέκη, πρώην στέλεχος της Alpha Bank και του treasury της Shell, οι οποίες διορίστηκαν από το ελληνικό Δημόσιο. Μετά τον διορισμό των δύο νέων μελών τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν χθες τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. σε Σώμα ως εξής: Ιωάννης Παπαθανασίου, πρόεδρος – μη εκτελεστικό μέλος, Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος – εκτελεστικό μέλος, Γεώργιος Αλεξόπουλος, εκτελεστικό μέλος  Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας, μη εκτελεστικό μέλος, Θεόδωρος – Αχιλλέας Βάρδας, μη εκτελεστικό μέλος, Ιορδάνης Αϊβάζης, μη εκτελεστικό μέλος, Αλέξανδρος Μεταξάς, μη εκτελεστικό μέλος, Αλκιβιάδης – Κωνσταντίνος Ψάρρας, μη εκτελεστικό μέλος, Αναστασία Μακαριγάκη, μη εκτελεστικό μέλος, Αναστασία Μαρτσέκη, μη εκτελεστικό μέλος, Θεόδωρος Πανταλάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Σπυρίδων Παντελιάς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων, Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, μη εκτελεστικό μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων. Με την αλλαγή του καταστατικού της εταιρείας στην εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση στις 28 Μαΐου, τα μέλη του Δ.Σ. από 13 σήμερα θα μειωθούν σε 11. 

Ο Καρλ Λάγκερφελντ έχει πει ότι «το τρέντι είναι ένα στάδιο πριν από το κιτς». Μπορεί αυτό να αφορούσε τη μόδα, όμως η Deutsche Bank θεωρεί ότι ταιριάζει εύκολα και με το bitcoin. Οπως σημείωσε σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα, η ισχυρή βουτιά της περασμένης Τετάρτης στα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης της βύθισης του bitcoin, ήταν απόδειξη ότι τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν γρήγορα να θεωρηθούν ξεπερασμένα. «Τρεις μήνες ήταν αρκετοί ώστε το bitcoin να γίνει από τρέντι (μοντέρνο δηλαδή), ξεπερασμένο, και το μόνο που χρειάστηκε για να μειωθεί το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα γενικότερα ήταν ένα tweet (από τoν Ελον Μασκ) και μια δήλωση της κινεζικής κυβέρνησης», τονίζει η Deutsche Bank. Η αξία του bitcoin θα συνεχίσει να αυξάνεται και να μειώνεται ανάλογα με το πόσο πιστεύουν οι άνθρωποι ότι αξίζει, όπως προσθέτει.

Οι δείκτες στην Ευρώπη ενισχύονται 

Ο ήλιος αρχίζει να λάμπει πάνω από την Ευρώπη, όπως σημειώνει η Oxford Economics με αφορμή τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία αλλά και το άνοιγμα των οικονομιών και του τουρισμού, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη τελικά αναμένεται να είναι πολύ ισχυρότερη από ό,τι αρχικά προβλεπόταν. Οπως επισημαίνει ο οίκος, το καλοκαίρι πλησιάζει, οι προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης βελτιώνονται, με όλους τους πρόσφατους οικονομικούς δείκτες να ενισχύονται. Ο δείκτης PMI για τον μήνα Μάιο ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανεβαίνοντας σε υψηλό των τριών ετών, ενισχυμένος από μια γρήγορη αναζωογόνηση της εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες καθώς οι οικονομίες ξανανοίγουν και η διάθεση εμβολίων επιταχύνεται. 

«Κίτρινη κάρτα» στο Εργασιακό

Προβληματισμό για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις από το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), πρόεδρος του οποίου αναδείχθηκε πριν από περίπου ένα μήνα η κ. Αγγελική Οικονόμου, διευθύνουσα σύμβουλος της αλλαντοβιομηχανίας «Νίκας» (συμφερόντων Σπ. Θεοδωρόπουλου). Στις παρατηρήσεις του ΣΕΒΕΚ περιλαμβάνονται προβλέψεις οι οποίες πιθανόν να αποτελέσουν αντικείμενο διευκρινίσεων ή εξειδικεύσεων όπως αυτή για το υποχρεωτικό πενθήμερο σε έκτακτες περιπτώσεις και με τη συναίνεση του εργαζομένου, η μετατροπή της αναιτιώδους καταγγελίας σε αιτιώδη, η ανάγκη εξαίρεσης των υψηλά αμειβόμενων στελεχών από την υπαγωγή στα χρονικά όρια εργασίας, ο τρόπος που περιγράφεται στο σχέδιο νόμου η εφαρμογή της κάρτας εργασίας. «Είναι σημαντικό να απαλειφθούν από το σχέδιο νόμου για την προστασία της εργασίας, όσα από τα σημεία λειτουργούν αποτρεπτικά στην αναπτυξιακή πορεία και στην οικονομία της χώρας μας, ενώ παράλληλα θα επιδράσουν αρνητικά, τόσο στην παραγωγική λειτουργία του κλάδου μας, στη δυνατότητα κάλυψης των καθημερινών αναγκών της τροφοδοτικής αλυσίδας, όσο και στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων του τομέα μας», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΒΕΚ κ. Αγγελική Οικονόμου.

Διοικητικές αλλαγές στον όμιλο Ελλάκτωρ

Ξεκίνησε ο διοικητικός μετασχηματισμός στον όμιλο Ελλάκτωρ, επιβεβαιώνοντας και τον προσωρινό χαρακτήρα που, ως φαίνεται, είχε η τοποθέτηση του κ. Αρη Ξενόφου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ετσι, περίπου τέσσερις μήνες μετά την εκλογή του, ο κ. Ξενόφος παραιτήθηκε από τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά θα διατηρήσει τη θέση του στο Δ.Σ. του ομίλου από εκείνη του αντιπροέδρου, αλλά χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες. Στη θέση του κ. Ξενόφου, νέος διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει, όπως είχε δημοσιοποιήσει η «Κ» πρόσφατα, ο κ. Ευθύμιος Μπουλούτας, στέλεχος με 30ετή εμπειρία στις επιχειρήσεις. Ο κ. Μπουλούτας έχει ήδη πάρει μια πρώτη «γεύση» από τον όμιλο, καθώς εκτελεί χρέη προέδρου και στις θυγατρικές εταιρείες, «Ακτωρ Παραχωρήσεις» και «Ηλέκτωρ». Από τη θέση του ως μη εκτελεστικό μέλος παραιτήθηκε ο κ. Δημήτριος Κονδύλης. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αναμένεται και η διεύρυνση του σημερινού πενταμελούς διοικητικού σχήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή