Tι λένε Eurobank και Εθνική Τράπεζα

Tι λένε Eurobank και Εθνική Τράπεζα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναχαίτιση του κλίματος ανησυχίας που κυριάρχησε στο Χρηματιστήριο μετά την πτώση του τραπεζικού δείκτη κατά 10,93% είχαν στόχο και οι δηλώσεις των επικεφαλής της Eurobank Φωκίωνα Καραβία και της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά ότι οι δύο τράπεζες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Σε ό,τι αφορά τη Eurobank η δήλωση αποτυπώνει τη δέσμευσή της διοίκησης να επιτύχει  διψήφια απόδοση ιδίων κεφαλαίων –ίση με 10%– το 2022, διατηρώντας ανέπαφη τη σημερινή κεφαλαιακή βάση της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι στο εμπροσθοβαρές πλάνο της Eurobank για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων που εκπονήθηκε το 2019, βασικός πυλώνας ήταν η κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω της συγχώνευσης με την Grivalia που προσέθεσε στα κεφάλαια της τράπεζας 950 εκατ. ευρώ και της επέτρεψε την υλοποίηση δύο τιτλοποιήσεων.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο προβλέπει μια νέα τιτλοποίηση 3,3 δισ. ευρώ που θα οδηγήσει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων κάτω από 9% έως και τα τέλη του 2021, απελευθερώνοντας προβλέψεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας της, εξέλιξη που θα ανοίξει και τον δρόμο για τη διανομή μερίσματος από την επόμενη χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή