Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα για τους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Γηραιά Ηπειρο με την αρωγή των μετοχών των ομίλων υψηλής τεχνολογίας, των οποίων τα ισχυρά αποτελέσματα δημιούργησαν θετικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 προσέγγισε επίπεδα ρεκόρ και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,14%, ενώ αναλόγως έκλεισαν και τα λοιπά χρηματιστήρια πλην εκείνου του Μιλάνου, που υποχώρησε 0,34%.

Ο Stoxx 600 έκλεισε στις 445,07 μονάδες έναντι του τελευταίου του ρεκόρ των 446,19 μονάδων. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,48%, με 0,44% ο DAX στη Φρανκφούρτη, με 0,35% ο CAC 40 στο Παρίσι και με 0,02% ο IBEX στη Μαδρίτη. Ανοδικά κινούνταν αργά χθες το βράδυ πριν από το κλείσιμο και οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, σημειώνοντας κέρδη 0,68% και 1,16% αντιστοίχως, ενόσω οι ανησυχίες για την επανεμφάνιση του πληθωρισμού υποχώρησαν.

Στο σύνολο των 11 κλάδων που εκπροσωπούνται στον δείκτη S&P 500, οι 10 σημείωναν άνοδο χθες, ενώ το ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές ομίλων όπως οι Apple, Amazon και Alphabet (μητρική της Google) ενίσχυσε σημαντικά και τον Nasdaq 100. O τελευταίος υπερέβη σε απόδοση άλλους μεγάλους δείκτες χθες. 

Το bitcoin είχε χθες άνοδο, αντιστρέφοντας την καθοδική πορεία, που του έφερε απώλειες 18% την Κυριακή. Υπό πίεση βρίσκονταν οι τιμές των περισσότερων βασικών μετάλλων, ενώ δραστική πτώση είχαν τα σιδηρομεταλλεύματα και ο χάλυβας – το Πεκίνο έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου από την άνοδό τους για την αναθέρμανση του πληθωρισμού. Το ευρώ παρουσίασε ενίσχυση ως προς το δολάριο και διαμορφώθηκε στο 1,2211 δολάριο. Στην Ευρώπη ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας εκτινάχθηκε 1%, ενώ οι τιμές των μετοχών των κλάδων εκείνων που είναι πιο ευάλωτοι στην πορεία της οικονομίας, όπως είναι οι τράπεζες και οι όμιλοι πρώτων υλών, επωμίστηκαν απώλειες. «Αν και γενικά η τάση των μετοχών σε παγκόσμια κλίμακα είναι να διαμορφώνονται σχεδόν κατά 20% άνω των επιπέδων τους πριν από την πανδημία, ένας συνδυασμός δυναμικών εταιρικών αποτελεσμάτων και λογικής αποτίμησής τους σε συσχετισμό με τις ακόμη χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων προϊδεάζει για περαιτέρω κέρδη», επισημαίνει, τέλος, ο Μαρ Χέφελε, προϊστάμενος επενδύσεων στη μονάδα διαχείρισης παγκόσμιου πλούτου της UBS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή