ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκλεισε το deal Chipita – Mondelez, τι θα γίνει με τη Νίκας

ekleise-to-deal-chipita-mondelez-ti-tha-ginei-me-ti-nikas-561377326

Την εξαγορά της ελληνικής Chipita έναντι 2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Mondelez International, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων ετών στον κλάδο των σνακς.

Το deal πάντως, δεν περιλαμβάνει τη θυγατρική Νίκας Α.Ε., η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εκτός της συναλλαγής έμεινε και η συμμετοχή της Chipita στην κοινοπραξία, η οποία δραστηριοποιείται στην Ινδία.

To 2020, o Όμιλος, ο οποίος ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια, είχε τζίρο 580 εκατ. δολαρίων, διαθέτοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με κρουασάν και προϊόντα ζύμης (σ.σ. 7Days, Chipicao, Fineti).

Ο Όμιλος διαθέτει συνολικά 13 εργοστάσια και εξάγει τα προϊόντα του σε 50 διαφορετικές χώρες. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, με αφορμή το deal, δήλωσε τα παρακάτω: «Η Chipita για περισσότερα από 40 έτη στηριζόμενη στην ποιότητα και την καινοτομία δημιούργησε μία νέα κατηγορία σνακ που οι καταναλωτές αγάπησαν διεθνώς. Είμαι βέβαιος ότι η εξαγορά της Chipita από την Mondelez International – μία από τις κορυφαίες εταιρείες σνακ στον κόσμο – θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους της και τα προϊόντα της.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% της Chipita άνηκε μέχρι πρότινος στον Όμιλο Olayan, ενώ το 12% βρισκόταν στα «χέρια» του διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Το εναπομείναν 8 τελούσε υπό τον έλεγχο τρίτων επενδυτών.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr