Έκλεισε το deal Chipita – Mondelez, τι θα γίνει με τη Νίκας

Έκλεισε το deal Chipita – Mondelez, τι θα γίνει με τη Νίκας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαγορά της ελληνικής Chipita έναντι 2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Mondelez International, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων ετών στον κλάδο των σνακς.

Το deal πάντως, δεν περιλαμβάνει τη θυγατρική Νίκας Α.Ε., η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εκτός της συναλλαγής έμεινε και η συμμετοχή της Chipita στην κοινοπραξία, η οποία δραστηριοποιείται στην Ινδία.

To 2020, o Όμιλος, ο οποίος ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια, είχε τζίρο 580 εκατ. δολαρίων, διαθέτοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με κρουασάν και προϊόντα ζύμης (σ.σ. 7Days, Chipicao, Fineti).

Ο Όμιλος διαθέτει συνολικά 13 εργοστάσια και εξάγει τα προϊόντα του σε 50 διαφορετικές χώρες. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, με αφορμή το deal, δήλωσε τα παρακάτω: «Η Chipita για περισσότερα από 40 έτη στηριζόμενη στην ποιότητα και την καινοτομία δημιούργησε μία νέα κατηγορία σνακ που οι καταναλωτές αγάπησαν διεθνώς. Είμαι βέβαιος ότι η εξαγορά της Chipita από την Mondelez International – μία από τις κορυφαίες εταιρείες σνακ στον κόσμο – θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους της και τα προϊόντα της.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% της Chipita άνηκε μέχρι πρότινος στον Όμιλο Olayan, ενώ το 12% βρισκόταν στα «χέρια» του διευθύνοντος συμβούλου, Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Το εναπομείναν 8 τελούσε υπό τον έλεγχο τρίτων επενδυτών.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή