Πωλήσεις 216 εκατ. από την Quest το α΄ τρίμηνο του 2021

Πωλήσεις 216 εκατ. από την Quest το α΄ τρίμηνο του 2021

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διψήφια και τριψήφια αύξηση μεγεθών εμφάνισε ο όμιλος Quest κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Ειδικότερα, κατέγραψε ενισχυμένες πωλήσεις και κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) σε ποσοστό άνω του 46%, στα 216 εκατ. ευρώ και 18,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν σε ποσοστό 152,2%, σε 11,2 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή δανειακή θέση (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) διαμορφώθηκε σε 22,7 εκατ. ευρώ έναντι -10,2 εκατ. στα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την εισηγμένη, η μεταβολή οφείλεται στην αύξηση του κεφαλαίου κίνησης, τάση που παρατηρείται κάθε χρόνο κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Ο όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις 2,92 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας συνολικά διαθέσιμα και γραμμές χρηματοδότησης ύψους 170 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Quest εκτιμά ότι για το σύνολο του 2021 τα μεγέθη θα είναι βελτιωμένα συγκριτικά με το 2020, αλλά ο ρυθμός αύξησης θα είναι ηπιότερος σε σχέση με αυτόν του πρώτου τριμήνου.

Ανά τομείς, στα προϊόντα πληροφορικής κατά το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 64,1%, ενώ η κερδοφορία προ φόρων τριπλασιάστηκε (+205,5%) σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η σημαντική βελτίωση αποδίδεται στην ενίσχυση της ζήτησης σε προϊόντα πληροφορικής και στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η θυγατρική Uni Systems εμφάνισε αυξημένες κατά 24,3% πωλήσεις, με την προ φόρων κερδοφορία της να ενισχύεται 137,7%. Η Quest εκτιμά ότι κατά τη φετινή χρονιά θα υπάρξει ισχυρή διψήφια αύξηση εσόδων, που αποδίδεται στην αύξηση του μεριδίου αγοράς, στη δημιουργία νέων κατηγοριών προϊόντων και στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στην ACS Courier οι πωλήσεις αυξήθηκαν 24,5%, ενώ τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν κατά 41,1%. Για φέτος αναμένεται αύξηση εσόδων από τις ταχυμεταφορές.

Η Cardlink, που δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δεν βαρύνεται πλέον από τις έκτακτες δαπάνες της συμφωνίας (earn out) με δύο τράπεζες-πελάτες της, ενίσχυσε τις πωλήσεις κατά 34,6% και υπερδιπλασίασε τα προ φόρων κέρδη (+159%). Επίσης, τα μεγέθη της επηρεάζονται θετικά από τη μεγαλύτερη διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Η Quest Energy, με αντικείμενο την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κατέγραψε ελαφρά μείωση πωλήσεων και προ φόρων κερδών κατά 4% και 5,5%, αντίστοιχα, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρήση, λόγω της μειωμένης ηλιοφάνειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή