Sky Express: Ξεκινάει δύο νέα δρομολόγια εξωτερικού

Sky Express: Ξεκινάει δύο νέα δρομολόγια εξωτερικού

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο προορισμούς του εξωτερικού προσθέτει στο δίκτυό της η Sky Express, όπως έκαναν γνωστό στελέχη της αεροπορικής εταιρείας χθες, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την παρουσίαση του νέου στόλου αεροσκαφών Airbus A320neo. Η αεροπορική θα παραλάβει αύριο το πέμπτο αεροσκάφος και μέσα στον Ιούνιο θα εντάξει στον στόλο της το έκτο A320neo, που είναι και το τελευταίο της παραγγελίας συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ.

Mε τα νέα αεροσκάφη η Sky Express θα ξεκινήσει στις 5 Ιουνίου, μία φορά την ημέρα, πτήσεις από και προς το Παρίσι (αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκωλ»), ενώ από την 1η Αυγούστου θα συνδέει καθημερινά την Αθήνα με το Λονδίνο και το αεροδρόμιο Χίθροου. Μέσα στο καλοκαίρι η εταιρεία θα ξεκινήσει να υλοποιεί και εποχικές πτήσεις προς προορισμούς του εξωτερικού (Αμβούργο, Λυών, Ναντ κ.λπ.), ενώ σε δεύτερη φάση σχεδιάζει να συνδέσει –προφανώς όχι με απευθείας πτήσεις– τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική με την Ελλάδα. Εντός της χώρας, όπου η Sky Express εξυπηρετεί συνολικά 34 προορισμούς, από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει να πετάει από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο.

Οι νέοι προορισμοί αντιστοιχούν σε 3,8 εκατ. νέες διαθέσιμες θέσεις, με την εταιρεία να προσβλέπει στη «διεύρυνση του μεριδίου της στην αγορά, επιδιώκοντας να συμβάλει και στην ανάπτυξη του τουρισμού», όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια του ομίλου Aviareps, στον οποίο ανήκει η Sky Expess, Βασιλική Χρηστίδη. Πρόσθεσε ότι η αεροπορική θα διατηρήσει χωρίς αλλαγές τη χωρητικότητά της έως το καλοκαίρι του 2022, «οπότε ο τουρισμός θα ξεπεράσει το ρεκόρ του 2019». Αυτό με δεδομένο, όπως είπε η κ. Χρηστίδη, ότι οι αφίξεις από το εξωτερικό βαίνουν αυξανόμενες. «Οι πτήσεις από την Αγγλία έρχονται γεμάτες παρά τη σύσταση αποτροπής των ταξιδιών αναψυχής της βρετανικής κυβέρνησης προς τους πολίτες της, ενώ πέρυσι οι τουρίστες που ήρθαν από τη Γαλλία ήταν πολύ περισσότεροι σε σχέση με το 2019», σημείωσε.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα Airbus A320neo, η διευθύντρια επικοινωνίας του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Ιωάννα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι η Sky Express έχει κάνει ένα αναπτυξιακό άλμα, με την αεροπορική να πραγματοποιεί το 2015 τρία δρομολόγια από και προς την Αθήνα.
Το 2020, λόγω της πανδημίας, ο κύκλος εργασιών της Sky Express υποχώρησε κατά περίπου 50% συγκριτικά με το 2019 (78,6 εκατ. ευρώ), ενώ υπήρξε οριακά αρνητικό καθαρό αποτέλεσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή