Wind: Στα 125 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο

Wind: Στα 125 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά μείωση, σε ποσοστό 0,5%, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο του 2021 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020 τα έσοδα από υπηρεσίες της Wind Hellas, που διαμορφώθηκαν στα 125 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του τριμήνου καταγράφηκε βελτίωση των εσόδων, από μήνα σε μήνα, με τον ρυθμό ανόδου να διαμορφώνεται στο 3,7%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Κατά την εταιρεία, τα μεγέθη πρώτου τριμήνου εμφανίζουν σταθερότητα παρά την πανδημία και τις αλλαγές στα τέλη τερματισμού.

«Παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, συνεχίσαμε να σημειώνουμε ικανοποιητική πρόοδο έναντι των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων και το 2021. 
Συνεχίσαμε τις επενδύσεις, διατηρήσαμε έντονη την εστίασή μας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στην επιτάχυνση των ψηφιακών μας λειτουργιών και υπηρεσιών, και στις αδιάκοπες προσπάθειές μας για την παροχή εξαιρετικής εξυπηρέτησης στους πελάτες μας. 

Καθώς το εξωτερικό περιβάλλον φαίνεται να σταθεροποιείται, είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε το ίδιο αποτελεσματικά την εμπορική μας δυναμική, με στόχο τη θετική μας ανάπτυξη και το 2021», ανέφερε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Οσον αφορά την ανάπτυξη του δικτύου 5G, κατά το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του, η πληθυσμιακή κάλυψη αντιστοιχεί στο 13%. 

Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του αντίστοιχου του 2020, αυξήθηκαν κατά 9,5%, σε 259.000 τα νοικοκυριά που λαμβάνουν υπηρεσίες σύγκλισης (σταθερή τηλεφωνία, κινητή, συνδρομητική τηλεόραση κ.ά.) και ενισχύθηκαν κατά 3,6% οι πελάτες συμβολαίου. Από τους νέους συνδρομητές της εταιρείας, το 87,5% σχετίζεται με συμβόλαια κινητής σε προγράμματα άνω των 10 GB ή απεριόριστων δεδομένων, ενώ το 61,5% αντιστοιχεί σε (νέες) συμβάσεις σταθερής σε δίκτυα νέας γενιάς (NGA). Ακόμη, το 10% των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου έχει προέλθει από online κανάλια.

Η Wind, όπως ανακοίνωσε, χθες, συνεχίζει τις επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών, έχει κατασκευάσει 400.000 γραμμές κι έχει υλοποιήσει επενδύσεις 25,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο. 

Επίσης, οι στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών περιλαμβάνουν την επέκταση των υποδομών νέας γενιάς με συνεχιζόμενες επενδύσεις σε οπτικές ίνες (FTTC – μέχρι την καμπίνα / FTTH – μέχρι το σπίτι) και του δικτύου 5G. Η Wind δίνει έμφαση στους πελάτες με υψηλές ανάγκες για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, σε γραμμές νέας γενιάς στη βάση των πελατών σταθερής τηλεφωνίας και σε προγράμματα απεριορίστων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Λαμβάνοντας υπόψη το άνοιγμα της οικονομίας, ιδίως τους επερχόμενους καλοκαιρινούς μήνες, η εταιρεία εκτιμά πως θα εμφανίσει σημαντική βελτίωση των λειτουργικών και οικονομικών της επιδόσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή