ΤΕΡΝΑ: Δύο ενεργειακά έργα στη Ρεβυθούσα και ένα στη Μεγαλόπολη

ΤΕΡΝΑ: Δύο ενεργειακά έργα στη Ρεβυθούσα και ένα στη Μεγαλόπολη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία νέα ενεργειακά έργα αναμένεται να προσθέσει στο ενεργητικό της το προσεχές διάστημα η ΤΕΡΝΑ, θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον τομέα των κατασκευών. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει την ειδίκευσή της στη συγκεκριμένη κατηγορία έργων, αξιοποιώντας τη σημαντική τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει, μέσω της εκτέλεσης έργων για λογαριασμό της έτερης θυγατρικής του ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής.
Ειδικότερα, η εταιρεία μειοδότησε στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών σταθμών κι ενός υποσταθμού υπαίθριου τύπου. Πρόκειται για μονάδες ισχύος 39 MW και 11 MW αντιστοίχως, οι οποίες πρόκειται να κατασκευαστούν στη θέση «Μεγάλες Λάκκες» του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το εν λόγω έργο είναι προϋπολογισμού άνω των 28,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε σε δύο διαγωνισμούς του ΔΕΣΦΑ για τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. Συγκεκριμένα, ο πρώτος διαγωνισμός αφορά το έργο κατασκευής μιας νέας προβλήτας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μικρής κλίμακας στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. Το συγκεκριμένα έργο, προϋπολογισμού άνω των 17 εκατ. ευρώ, πρόκειται να εκτελεστεί σε συνεργασία με την εταιρεία Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης. Ο ανάδοχος θα αναλάβει και τις λεπτομερείς μελέτες ηλεκτρολόγου μηχανικού και πολιτικού μηχανικού. Η νέα προβλήτα θα μπορεί να υποδεχθεί φορτηγά πλοία χωρητικότητας από 1.000 μέχρι 30.000 κυβικά μέτρα LNG. Είναι χωροθετημένο στη βορειοανατολική πλευρά της Ρεβυθούσας και θα είναι συνολικού μήκους 20 μέτρων.

Ο δεύτερος διαγωνισμός όπου μειοδότησε η ΤΕΡΝΑ αφορά την κατασκευή του Σταθμού Συμπίεσης Απαερίων. Πρόκειται για έργο 15 εκατ. ευρώ, που προβλέπει την κατασκευή του κτιρίου εγκατάστασης του συμπιεστή, την εγκατάσταση όλου του βοηθητικού εξοπλισμού, καθώς και τα δίκτυα σωληνώσεων διακίνησης απαερίων στη Ρεβυθούσα.

Με την προσθήκη των συγκεκριμένων έργων, όπως επίσης και των άλλων προς υπογραφή συμβάσεων, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχεται πλέον σε περίπου 3 δισ. ευρώ. Το σημαντικότερο από τα νέα έργα που αναμένεται να εκτελέσει η εισηγμένη αφορά τις εγκαταστάσεις του Inspire Athens, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, με το κατασκευαστικό κόστος να υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, το προσεχές διάστημα προβλέπεται να συμβασιοποιηθεί και το έργο κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65, δηλαδή του τμήματος Τρίκαλα-Εγνατία, προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για ένα έργο που θα ολοκληρώσει τον άξονα από τη Λαμία μέχρι την Εγνατία Οδό (ήδη κατασκευάζεται το νότιο τμήμα Λαμίας-Ξυνιάδας). Πριν από λίγες ημέρες, η σύμβασή του έλαβε το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή.
Παράλληλα, ο όμιλος, σε κοινοπραξία με την Egis Projects, αποτελεί τον έναν εκ των δύο διεκδικητών της σύμβασης παραχώρησης εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, στην οποία ενσωματώνεται και ένα πολύ σημαντικό κατασκευαστικό αντικείμενο, ύψους εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή