Σε άνοδο η παγκόσμια αγορά smartphones

Σε άνοδο η παγκόσμια αγορά smartphones

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική πορεία πρόκειται να ακολουθήσει η παγκόσμια αγορά smartphones για την επόμενη πενταετία, όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ, άνοδος που οφείλεται και στη μετάβαση στα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Οι πωλήσεις αναμένεται να φθάσουν φέτος το 1,38 δισ. μονάδες, καταγράφοντας αύξηση 7,7% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της αγοράς εδώ και μία εξαετία και συγκεκριμένα από το 2015. Οι προβλέψεις για τις πωλήσεις smartphones στην παγκόσμια αγορά είναι θετικές για το σύνολο της περιόδου μέχρι το 2025.

Για το 2022, οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα διατεθούν διεθνώς 1,43 δισ. συσκευές, που μεταφράζεται σε άνοδο κατά 3,8% συγκριτικά με την τρέχουσα χρήση. Η IDC, στην οποία ανήκουν οι παραπάνω προβλέψεις (Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker) και τις οποίες επικαλείται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος, αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά των smartphones θα «τρέξει» με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3,7% τουλάχιστον έως το 2025. Μάλιστα, ύστερα από διαδοχικά τρίμηνα ανάπτυξης, η IDC αναθεώρησε προς τα άνω τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις της για την παγκόσμια αγορά smartphones.

Tην ανοδική τάση στην παγκόσμια αγορά smartphones αναμένεται να τροφοδοτήσει η μετάβαση των χρηστών από την τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 4G στο 5G στις ώριμες αγορές, αλλά και από τη «μετανάστευση» των κατόχων smartphones προς το 4G στις αναδυόμενες αγορές του πλανήτη. Η τελευταία τάση, αν και επιβραδύνθηκε σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας, γίνεται ήδη εντονότερη και προβλέπεται –κατά τους αναλυτές– να λειτουργήσει ευνοϊκά για τις πωλήσεις smartphones.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή