ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΑΧΑ από την Generali

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της ΑΧΑ από την Generali

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΧΑ Ασφαλιστικής στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ασφαλιστικός όμιλος της Generali, μετά τη διασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς και την Αρχή Ανταγωνισμού. Η εξαγορά ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και με την ολοκλήρωσή της ξεκινά και η 20ετής αποκλειστική συμφωνία της Generali με την Alpha Bank.

Η συμφωνία είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Generali να ενισχύσει την ηγετική θέση της στην Ευρώπη, καθώς ο όμιλος γίνεται ηγετικός παράγοντας στην ελληνική αγορά τόσο στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων, στον οποίο καταλαμβάνει τη 2η θέση, όσο και στον κλάδο ασφαλίσεων υγείας (3η θέση στον κλάδο), αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση σε ένα σημαντικό κανάλι bancassurance, σε συνεργασία με την Alpha Bank.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ασφαλιστικού ομίλου, «η αποκλειστική συνεργασία με την Alpha Bank στηρίζει τη φιλοδοξία της Generali να ενισχύσει το κανάλι bancassurance προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξή της στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων». Ο Πάνος Δημητρίου αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου των ασφαλιστικών φορέων του ομίλου Generali στην Ελλάδα.

Ο Jaime Anchustegui Melgarejo, CEO International της Generali, υπογράμμισε ότι «η εξαγορά αυτή συνάδει με τη στρατηγική της Generali να εδραιώσει την ηγετική θέση της στην Ευρώπη. Εχουμε εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αποτελώντας κορυφαίο παράγοντα στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων και στην υγεία, ενισχύοντας παράλληλα τον τομέα της ζωής. Η αποκλειστική, μακροχρόνια συνεργασία με την Alpha Bank εξασφαλίζει πρόσβαση σε 3,1 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν το εκτεταμένο δίκτυο διανομής μας, ώστε να διασφαλιστεί ότι περισσότεροι πελάτες από ποτέ θα έχουν πρόσβαση στο εξαιρετικό και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Generali».

O CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης επισήμανε ότι «η στρατηγική μας συνεργασία με την Generali είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας μας να εδραιώσουμε την ανταγωνιστική μας θέση στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και αποτελεί μέρος του επικαιροποιημένου στρατηγικού μας σχεδίου “Project Tomorrow”».