Data Analyst: Η πιο περιζήτητη ειδικότητα στην αγορά εργασίας

Data Analyst: Η πιο περιζήτητη ειδικότητα στην αγορά εργασίας

Επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, τη λογιστική, τη διοίκηση επιχειρήσεων ή τις θετικές επιστήμες, μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην υψηλά αμειβόμενη αγορά του Data Analysis.

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Data Analysts είναι εξειδικευμένοι επαγγελματίες που επεξεργάζονται ένα τεράστιο όγκο δεδομένων με σκοπό να εξάγουν χρήσιμες πληροφορίες για τους πελάτες, τα προϊόντα και τις επιδόσεις μιας εταιρείας. 

Χωρίς τους Data Analysts οι εταιρείες δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει με επιπτώσεις στην εμπορική τους πολιτική, στη στρατηγική marketing και στις διαδικασίες παραγωγής. 

Το Business Intelligence (BI) και το Data Analysis άλλαξαν τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρείες και κατ’ επέκταση, τη σύσταση της αγοράς εργασίας. 

Παρατηρείται λοιπόν, ότι η ζήτηση στον τομέα του Data Analysis ολοένα και αυξάνεται με αποτέλεσμα οι θέσεις εργασίας να πληθαίνουν διαρκώς. 

Από ποιόν κλάδο πρέπει να προέρχεται κάποιος ώστε να γίνει BI / DATA Analyst;

Μιλώντας με τον Δημήτρη Κυριακάτη και τον Ευθύμη Βαφειάδη, ιδρυτές του Workearly, της πρώτης εκπαιδευτικής coaching υπηρεσίας για επιτυχημένη καριέρα στην αγορά της τεχνολογίας, επαγγελματίες από διάφορους κλάδους, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, τη λογιστική, το management ή τις θετικές επιστήμες, μπορούν να γίνουν περιζήτητοι στην αγορά ως Data Analysts. 

Συγκεκριμένα μας αναφέρουν ότι οι Data Analysts χαρακτηρίζονται από μια ευρεία ποικιλία δεξιοτήτων τα οποία σχετίζονται με τη διαχείριση βάσεων δεδομένων, με την ανάλυση, το reporting και τον προγραμματισμό.

Οι «τεχνολογίες» που πρέπει να γνωρίζει ο Data Analyst είναι οι εξής:

  • Datawarehouse
  • Βάσεις δεδομένων (sql & nosql)
  • Python
  • Open Source reporting or Visualization tools (PowerBI / Tableau).

Επομένως, επαγγελματίες από οποιοδήποτε κλάδο μπορουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας, ως data analyst, γνωρίζοντας τις παραπάνω τεχνολογίες. 

Πολλοί υποψήφιοι ή επαγγελματίες, που προέρχονται από το χώρο των Θετικών Επιστημών, των Οικονομικών Επιστημών, της Διοίκησης επιχειρήσεων, παρατηρείται ότι έχουν λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τους ρόλους στο πεδίο του Data Science.

Πολλοί νομίζουν ότι δεν μπορούν να μπουν στο χώρο ούτε να συνδυάσουν το Data Science με το αντικείμενό τους.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή οι συνδυαστικοί ρόλοι είναι στην κορυφή των trends στην αγορά παγκοσμίως και παρέχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, προοπτικές και τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Οι μισθοί αυτών των θέσεων είναι αρκετά υψηλοί. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση αλλά οι υποψήφιοι δεν κατέχουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες.

Το Workearly είναι μια μοναδική στο είδος της online coaching υπηρεσία, όπου παρέχεται ένας συνδυασμός εκπαίδευσης, όσον αφορά στις δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει κάποιος ώστε να εισχωρήσει ή να εξελιχθεί επαγγελματικά στην αγορά της τεχνολογίας, και εξατομικευμένης στρατηγικής, προκειμένου να κάνει τα σωστά βήματα για να πραγματοποιήσει τους στόχους του με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Είναι η πρώτη υπηρεσία στην Ελλάδα που προετοιμάζει και εκπαιδεύει υποψηφίους ατομικά για εξ αποστάσεως εργασία, στο χώρο της τεχνολογίας , τόσο στην Ελλάδα και σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε επαγγελματία βρίσκεται στο χώρο του ΙΤ ή προέρχεται από πεδία θετικών επιστήμων, οικονομικών, management κ.λπ. και θέλει να μπει και να εξελιχθεί στην αγορά της τεχνολογίας αποτελεσματικά και γρήγορα.

Μέχρι στιγμής, το Workearly έχει επιλεχθεί από πάρα πολλούς επαγγελματίες στην Ελλάδα, με πολλούς να είναι στελέχη εταιρειών με θέσεις ευθύνης σε μεγάλες πολυεθνικές.

Το Workearly έχει ευρεία αποδοχή από το ελληνικό κοινό, λόγω της πρακτικής και της προσωποποιημένης φύσης του και ήδη έχει ξεκινήσει το project επέκτασης και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως επιβεβαιώνει ο Δημήτρης Κυριακάτης και ο Ευθύμης Βαφειάδης είναι αρκετά τα success stories των ανθρώπων που προέρχονταν από διαφορετικούς κλάδους αλλά με τη σωστή προετοιμασία και στρατηγική κατάφεραν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και πλέον εργάζονται εξ αποστάσεως σε πολυεθνικές εταιρείες  παγκοσμίως.

Στο Workearly, όλη η διαδικασία εκμάθησης γίνεται με ένα συνεχώς ανανεωμένο εκπαιδευτικό υλικό με την συμβολή συνεργατών από όλο τον κόσμο που εργάζονται στην αγορά σε αντίστοιχους ρόλους, κάτι που αναδεικνύει την αξία της στοχευμένης καθοδήγησης.

Οποιοσδήποτε υποψήφιος ενδιαφέρεται να γίνει Data Analyst, μπορεί να απευθυνθεί στο Workearly και μέσω της δωρεάν αξιολόγησης προφίλ, αφού δημιουργηθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικο πλάνο, σύμφωνα με τις ανάγκες του, να προετοιμαστεί σωστά για να διεκδικήσει νέες ευκαιρίες καριέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή