Παραιτήθηκε από την EΕΕ ο Π. Λασκαρίδης

Παραιτήθηκε από την EΕΕ ο Π. Λασκαρίδης

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραιτήθηκε από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) ο εφοπλιστής κ. Πάνος Λασκαρίδης, δύο εβδομάδες μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης, στην οποία εμφανίστηκε να μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για τις σχέσεις της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Γεγονός που οδήγησε την ΕΕΕ να αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις αυτές, τον αδελφό του, κ. Αθανάσιο Λασκαρίδη να δηλώσει «εκ διαμέτρου αντίθετος», την κυβερνητική εκπρόσωπος να μιλήσει για «μη επιδεχόμενες διόρθωση» δηλώσεις και την Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου να λάβει αποστάσεις από τον κ. Π. Λασκαρίδη.

Ο ίδιος ο εφοπλιστής, μετά τον σχετικό θόρυβο, επιχείρησε να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για δηλώσεις παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν τον πρωθυπουργό, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των δημοσιογράφων που «τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού».

Ωστόσο χθες Τρίτη ήρθε και η παραίτησή του, ημέρα κατά την οποία είχε επίσης προγραμματιστεί σύγκληση του Δ.Σ. της ΕΕΕ στην οποία θα συζητείτο το θέμα. Η επιστολή του κ. Π. Λασκαρίδη αναφέρει πως παραιτείται από το συμβούλιο της ΕΕΕ και την ίδια την Ενωση γιατί «δεν πρόκειται με την παρουσία μου να ευλογήσω τη συνεχιζόμενη προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που έχουν αναλάβει ορισμένοι μέσα από την Ενωση, μαζί με διάφορα media εγνωσμένης “αξιοπιστίας”». Προσθέτει δε πως «σε όλους εκείνους που δεν συμμετέχουν σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, απολογούμαι ειλικρινώς εάν τους προκάλεσα την οποιαδήποτε δυσφορία και αγανάκτηση, όπως τους αρμόζει από έναν συνάδελφο που άθελά του, με τον αθυρόστομο λόγο του (που όμως βάναυσα κακοποιήθηκε από “δημοσιογράφους”), τους στενοχώρησε και τους προσέβαλε – όπως άλλωστε έκανα ήδη από την πρώτη μέρα και στον κύριο πρωθυπουργό και στον κύριο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας». «Δεν θα απολογηθώ όμως σε κανέναν άλλον», σημειώνει και τονίζει πως «υπάρχουν πολλοί άλλοι, πλέον κατάλληλοι, να κρίνουν και τον πατριωτισμό μου και την αγάπη μου για την πατρίδα». Καταλήγει δε λέγοντας πως «αρνούμαι να συνεχίσω να υπηρετώ την Ενωση υπό την τωρινή προεδρία και υπό αυτές τις συνθήκες και έτσι παραιτούμαι και από αυτήν και από το διοικητικό της συμβούλιο με σημερινή ημερομηνία».

Αμεση ήταν η απάντηση του Δ.Σ. της ΕΕΕ που έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση, «απορρίπτοντας ολοσχερώς τους ανυπόστατους και προκλητικούς ισχυρισμούς του», όπως αναφέρει σε σχετική χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του. Εξέφρασε επίσης «έντονη απογοήτευση και αποδοκιμασία για το γεγονός ότι αρνείται να παραδεχθεί πως η παραίτησή του οφείλεται προδήλως στην πρωτοφανή κατάσταση που ο ίδιος προκάλεσε». Η ΕΕΕ, επίσης, «επικρότησε ομόφωνα» τους χειρισμούς του προέδρου και του προεδρείου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή