«Παπαστράτος», Aegean, ΙΟΝ, οι κορυφαίοι εργοδότες του 2021

«Παπαστράτος», Aegean, ΙΟΝ, οι κορυφαίοι εργοδότες του 2021

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος», η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines και η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα με τους 10 ελκυστικότερους εργοδότες στην Ελλάδα για το 2021, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Randstad. Τις υπόλοιπες επτά θέσεις, ως πιο ελκυστικοί εργοδότες, κατέλαβαν οι: Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., «Ε. Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.», Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ, Elpen Φαρμακευτική, Demo Φαρμακευτική, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Βιανέξ Α.Ε.

Καθώς στην Ελλάδα η έρευνα πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, αξιολογώντας ένα δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε επίπεδο αριθμού προσωπικού, το φετινό top 10 των πλέον ελκυστικότερων εργοδοτών συμπληρώθηκε με νέες προσθήκες και ανακατατάξεις, με τους 10 καλύτερους να συγκεντρώνουν υψηλές βαθμολογίες στα κριτήρια: οικονομική σταθερότητα και ευρωστία, πολύ καλή φήμη, εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια, ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και ασφαλές περιβάλλον εργασίας κατά τη διάρκεια του COVID-19. Οπως μάλιστα δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Randstad στην Ελλάδα, Leigh Ostergard, «το να είσαι εργοδότης επιλογής είναι μια πολύτιμη και δύσκολη κατάκτηση, που προκύπτει από ένα πλέγμα παραγόντων μέσα στη διάρκεια των χρόνων».

Να σημειωθεί ότι η έρευνα Randstad Employer Brand (REBR) διεξάγεται για 21η συνεχή χρονιά από τη Randstad, με περισσότερους από 190.000 συμμετέχοντες σε 34 χώρες παγκοσμίως. Για τη χώρα μας, στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.600 άτομα, μεταξύ των οποίων Ελληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2021.

«Παπαστράτος», Aegean, ΙΟΝ, οι κορυφαίοι εργοδότες του 2021-1

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κανάλια για εκείνους που αναζητούν αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος αναδεικνύονται οι προσωπικές επαφές (43%) με τις ιστοσελίδες αγγελιών εργασίας (29%) να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση.

COVID-19 και αγορά εργασίας

Εν μέσω πανδημίας, και σημαντικής αύξησης της τηλεργασίας, στην έρευνα της Randstad, μόνο το 38% των Ελλήνων εργαζομένων βρήκε ελκυστική την παροχή της εξ αποστάσεως εργασίας, γεγονός που καθιστά το κριτήριο αυτό ένα από τα λιγότερο σημαντικά. Ταυτόχρονα, η κατάσταση της απασχόλησης επηρεάστηκε για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων (55%), το οποίο είτε τέθηκε σε άδεια άνευ αποδοχών, είτε εργάστηκε με διαφορετικό ωράριο από το συνηθισμένο, είτε ακόμη είδε τη θέση εργασίας του να χάνεται. Και στην περίπτωση αυτή, παρατηρήθηκε αυξημένη η πρόθεση αλλαγής εργασιακού περιβάλλοντος φθάνοντας το υψηλό ποσοστό του 31% συγκριτικά με τους εργαζομένους που δεν επηρεάστηκαν λόγω της COVID-19 και εξέφρασαν ανεξαιρέτως την προθυμία να μεταβούν σε άλλο περιβάλλον (22%). Το 16% των εργαζομένων που δήλωσαν ότι εργάζονται εξ αποστάσεως το κάνει με δική του απόφαση, ενώ 22% των θέσεων εργασίας των εργαζομένων είναι συνδεδεμένες με τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εργασία από το σπίτι ή αλλού.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή