Αυξήθηκαν κατά 163% τα κέρδη της NN Hellas μέσα στην πανδημία

Αυξήθηκαν κατά 163% τα κέρδη της NN Hellas μέσα στην πανδημία

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση άνω του 50% παρουσίασαν τα κέρδη πριν από φόρους της NN Hellas το 2020, το ύψος των οποίων ανήλθε στα 15,6 εκατ. ευρώ, ενώ αυξημένο κατά 163% σε σχέση με το 2019 είναι το τελικό αποτέλεσμα μετά από φόρους, που ανήλθε στα 10 εκατ. ευρώ. Η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται σε νέες πωλήσεις, στη βελτίωση της διατηρησιμότητας του χαρτοφυλακίου και των περιθωρίων. 

H NN Hellas δραστηριοποιείται στους κλάδους ασφάλισης ζωής και υγείας και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας το 2020 ανέβηκε στη 2η θέση –από την 3η– της ασφαλιστικής αγοράς από απόψεως ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την κατάταξή της ως μεγαλύτερη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα. Τόσο τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα όσο και τα ακαθάριστα δεδουλευμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν, παρά την πανδημία COVID-19, τη στιγμή κατά την οποία η συνολική αγορά συρρικνώθηκε κατά 4%.

Συγκεκριμένα, τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2020 αυξήθηκαν κατά 4 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 471 εκατ. ευρώ. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως τα ασφάλιστρα των επενδυτικών προϊόντων (Unit/Index-Linked) και υγείας, που αντιστάθμισαν εν μέρει τα μειωμένα ασφάλιστρα συμβολαίων διαχείρισης συνταξιοδοτικών κεφαλαίων (DAF) λόγω εφάπαξ καταβολών το 2019, οι οποίες δεν επαναλήφθηκαν το 2020, και των χαμηλότερων ασφαλίστρων από παραδοσιακά προϊόντα, για τα οποία δεν εγγράφεται νέα παραγωγή. Τα ακαθάριστα δεδουλευμένα ασφάλιστρα σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ αυξήθηκαν κατά 15%, από 403 εκατ. ευρώ το 2019 σε 465 εκατ. ευρώ το 2020.  

Το σύνολο του ενεργητικού της NN Hellas στο τέλος του 2020 ανήλθε σε 2,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 11% ή 222 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2019, κυρίως λόγω της αύξησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου κατά 141 εκατ. ευρώ μέσω αυξημένων πωλήσεων Unit/Index-linked προϊόντων και της υψηλής απόδοσης των επενδύσεων.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 59 εκατ. ευρώ. Η μεταβολή αυτή, εκτός από τα κέρδη των 10 εκατ. ευρώ μετά φόρων της περιόδου, περιλαμβάνει επίσης μη πραγματοποιηθέντα κέρδη ύψους 29 εκατ. ευρώ, καθώς και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ από τον όμιλο NN, λόγω της μεταβλητότητας των αγορών προερχόμενης από την πανδημία.

Από το 2016 η εταιρεία έχει προχωρήσει σε καίριες δομικές αλλαγές και έχει επιτύχει θετικά παραγωγικά και οικονομικά μεγέθη, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ως αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών, οι διαδικασίες λειτουργίας και η εταιρική διακυβέρνηση καθώς και τα οικονομικά αποτελέσματα βελτιώθηκαν σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή