Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 17% στο πεντάμηνο του έτους

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 17% στο πεντάμηνο του έτους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση πωλήσεων αλλά και με συνεχιζόμενη «γκρίνια» εκ μέρους της διοίκησης της Jumbo έκλεισε το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου για τον γνωστό όμιλο. Αν και το πρόσημο στον τζίρο ήταν θετικό σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες υποστηρίζει ότι αφενός η επιστροφή στην εμπορική και επιχειρηματική «κανονικότητα» παραμένει ζητούμενο και κάνει λόγο για δυσανάλογα αυστηρούς περιορισμούς στα καταστήματα σε σύγκριση με αυτούς που ισχύουν στα σούπερ μάρκετ. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, συνολικά οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον Μάιο του 2021 σημείωσαν αύξηση κατά περίπου 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Ετσι, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2021 οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν περίπου κατά 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις τον Μάιο του 2021 αυξήθηκαν κατά 5% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020, ενώ ίδιο είναι το ποσοστό της αύξησης και σε επίπεδο πενταμήνου. «Τον Μάιο του 2021 λειτούργησαν όλα τα καταστήματα του ομίλου στην Ελλάδα, αλλά με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων, δυσανάλογα αυστηρότερους για το μέγεθός τους σε σχέση με τα υπερμάρκετ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Jumbo.

Στην Κύπρο, όπου τα καταστήματα ξεκίνησαν να λειτουργούν ξανά από τις 10 Μαΐου με περιορισμό στον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν οριακά, κατά 0,39% περίπου, σε σχέση με τον Μάιο του 2020. Στο πεντάμηνο, οι πωλήσεις καταγράφουν αύξηση 23% σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2020.

Στη Βουλγαρία, όπου επίσης τα καταστήματα λειτουργούν με περιορισμούς σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιτρεπόμενων πελατών εντός των καταστημάτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020 και κατά 22% στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πενταμήνου, αλλά με απώλειες τον Μάιο, κατέγραψε ο όμιλος στη Ρουμανία. Ειδικότερα, οι πωλήσεις τον Μάιο του 2021 υποχώρησαν κατά 2% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020, ενώ το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2021 οι πωλήσεις εμφανίζουν αύξηση 49% σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή