Νέα έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο

Νέα έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα έξοδο στις αγορές ετοιμάζει το ελληνικό δημόσιο, το οποίο προχωρά στην επανέκδοση 10ετούς ομολόγου, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ως κύριοι ανάδοχοι θα λειτουργήσουν οι τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, HSBC, J.P. Morgan και Nomura.

Η έκδοση για τον τίτλο, λήξεως στις 18 Ιουνίου του 2031, θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπεθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) είχε προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας περί τα 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο πολύ κοντά στο 0,2% (το χαμηλότερο όλων των εποχών).

Στις αρχές του 2021 είχαν προηγηθεί ακόμη δύο δημοπρασίες ομολόγων, καθώς είχαμε αντλήσει 3,5 δισ. ευρώ (με επιτόκιο 0,807%) από την έκδοση 10ετούς ομολόγου και 2,5 δισ. ευρώ (με επιτόκιο 1,956%) από την έκδοση 30ετούς ομολόγου. 

Το ελληνικό δημοσιο είχε καταφέρει, επίσης, να αντλήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες. 

Οι αξιολογήσεις της Ελλάδας

Moody’s Ba3
Standard & Poor’s BB
Fitch BB
DBRS BB(low)

 

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή