ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Ο Δημ. Πολίτης ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος

ΤΑΙΠΕΔ: Ο Δημ. Πολίτης ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος

Την αντικατάσταση του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε η μητρική του, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστότερη ως Υπερταμείο.

Πρόεδρος, μη εκτελεστικός, του διοικητικού συμβουλίου του  ΤΑΙΠΕΔ τοποθετείται ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, γνωστός στην Ελλάδα και από τη θητεία του ως επικεφαλής της ανάταξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πριν από την ιδιωτικοποίηση (2010-2015).

Διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται ο έμπειρος τραπεζίτης Δημήτρης Πολίτης, προερχόμενος από την Credit Suisse Ελβετίας και γνωστός στην Ελλάδα και από την προηγούμενη θέση του στη διοίκηση της HSBC.

Εντεταλμένος σύμβουλος αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του ως γενικός γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης για να αναλάβει στο ΤΑΙΠΕΔ τη διεύθυνση της νέας μονάδας του Project Preparation Facility (PPF), ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και επικεφαλής της θυγατρικής του Υπερταμείου ΟΚΑΑ.

Το πενταμελές μέχρι σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ διευρύνεται σε επταμελές και, σύμφωνα και με τις νέες αρχές εταιρικής διακυβέρνησης, τοποθετούνται ως μη εκτελεστικά μέλη του δύο γυναίκες: η μία είναι η Ευθαλία Εμίρη, νομικός που έχει διατελέσει και μέλος της διοίκησης του ΤΧΣ και η άλλη μία κυρία θα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποκτά και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Στέφανος Γιουρέλης, ενώ το συμβούλιο ολοκληρώνεται με άλλο ένα μέλος.

Αποστολή της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ είναι να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, να το διαμορφώσει στα πλαίσια ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, που θα αποτελέσει και τμήμα του στρατηγικού σχεδιασμού της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, να ωριμάσει νέα project αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επενδύσεις, και παράλληλα να καταστεί ακόμα πιο εξωστρεφές ενισχύοντας την προσπάθεια της χώρας να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με σοβαρούς επενδυτές, τόσο επιχειρηματικούς ομίλους και θεσμικά κεφάλαια όσο και family offices και private equity funds.

Παράλληλα, δρομολογείται και η μεταφορά των γραφείων του ΤΑΙΠΕΔ, με τη νέα έδρα του εκτός απροόπτου στην Καραγιώργη Σερβίας σε κτίριο δίπλα στα νέα γραφεία του Υπερταμείου.