Eπεκτείνει τις αποθήκες της η «Πλαίσιο»

Eπεκτείνει τις αποθήκες της η «Πλαίσιο»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επενδύσεις σε logistics, προκειμένου κυρίως να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες του ηλεκτρονικού καταστήματος και με νέα, αλλά πολύ γνωστά στον επιχειρηματικό στίβο της χώρας, πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεχίζει η «Πλαίσιο» την πορεία της εντός του 2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο εκτελεστικός πρόεδρος της εισηγμένης, Γιώργος Γεράρδος, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, η «Πλαίσιο» έχει υπογράψει προσύμφωνο με την εταιρεία «Ακρίτας» για την εξαγορά του οικοπέδου και του ακινήτου που η δεύτερη διαθέτει στη Μαγούλα, σε παρακείμενη έκταση από το κέντρο διανομής της πρώτης. Το τίμημα για την εξαγορά του οικοπέδου, έκτασης 16 στρεμμάτων, και του ακινήτου επιφανείας 6.400 τ.μ. ανέρχεται σε 2,9 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι την τελική συμφωνία υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, έτσι ώστε η «Πλαίσιο» να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση των νέων αυτών εγκαταστάσεων κέντρου διανομής. Με την προσθήκη αυτή, η γνωστή εταιρεία τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων θα έχει πλέον αποθηκευτικούς χώρους 50.000 τ.μ. σε συνολική επιφάνεια 100 στρεμμάτων. «Αυτή είναι η αφετηρία για να αντιμετωπίσουμε το “μποτιλιάρισμα” που παρατηρείται σε περιόδους αιχμής, όπως είναι η Black Friday», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Γεράρδος, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να υλοποιηθούν και άλλες επενδύσεις στο κομμάτι των υποδομών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Από την άλλη, ο σχεδιασμός της εταιρείας δεν φαίνεται να περιλαμβάνει –τουλάχιστον για το τρέχον έτος– τη δημιουργία νέου φυσικού καταστήματος. «Δεν είναι σαφές ακόμη ποια θα είναι η συμμετοχή των φυσικών καταστημάτων στο μείγμα των πωλήσεων. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο δεν θα πάρουμε απόφαση για ίδρυση νέου καταστήματος», απάντησε ερωτηθείς σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της «Πλαίσιο», Κωνσταντίνος Γεράρδος. Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι πλέον οι «λευκές συσκευές», κατηγορία στην οποία εισήλθε η εταιρεία στα μέσα του 2019, διατίθενται σε 8 από τα 24 φυσικά καταστήματα.

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη αποτελεί την ίδια ώρα η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, η οποία ανακοινώθηκε χθες και εγκρίθηκε στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Νέα μέλη, όλα ανεξάρτητα, στο διοικητικό συμβούλιο είναι ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, γνωστός κυρίως από τη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα, ο κ. Κώστας Μητρόπουλος (γνωστός από τη θητεία του στην PwC και στην Τράπεζα Αττικής) και ο κ. Αλέξης Πιλάβιος (πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μεταξύ άλλων). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Απ. Ταμβακάκης θα καταλάβει τη θέση του αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της «Πλαίσιο». Σε ερώτηση της «Κ» εάν η συμμετοχή του κ. Ταμβακάκη στο διοικητικό συμβούλιο της «Πλαίσιο» σηματοδοτεί και ενδεχόμενη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, καθώς μάλιστα ο πρώην τραπεζίτης είναι και επικεφαλής του επενδυτικού fund EOS Capital, ο κ. Γ. Γεράρδος απάντησε: «Είναι ανεκτίμητη η εμπειρία και η ικανότητά του και θα δούμε με μια άλλη προοπτική το νέο σχέδιο ανάπτυξης. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε οποιαδήποτε ευκαιρία ανάπτυξης».

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, η θητεία του οποίου είναι πενταετής, θα συμμετέχει και η κυρία Αικ. Βασιλάκη, οικονομική διευθύντρια της «Πλαίσιο». Από το διοικητικό συμβούλιο αποχώρησαν οι κ. Γ. Λιάσκας, Φ. Καραγκούνης, Ηλ. Κλης και η κ. Αντιόπη-Αννα Μαύρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή