Στήριξη 300 εκατ. ευρώ σε Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και Fraport

Στήριξη 300 εκατ. ευρώ σε Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και Fraport

Προς την Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση οδεύει το νομοσχέδιο οικονομικής στήριξης των αεροδρομίων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς την Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση οδεύει το νομοσχέδιο οικονομικής στήριξης των αεροδρομίων. Με αυτό, το δημόσιο διευθετεί το θέμα της αποζημίωσης της Fraport-Greece και της οικονομικής στήριξης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που επλήγησαν από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις κατά την πανδημία. Συνολικά, παρέχονται απαλλαγές ή και καταβολές ποσών της τάξης των 300 εκατ. ευρώ στις δύο εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά το 2020 μειώθηκε κατά 68,4% στα 8,07 εκατομμύρια επιβάτες από 25,57 εκατομμύρια επιβάτες το 2019. Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport-Greece η επιβατική κίνηση μειώθηκε  κατά 71,4% στα 8,6 εκατομμύρια από 30,15 εκατομμύρια το 2019.

Η αποζημίωση για τη Fraport-Greece ισούται με 177 εκατομμύρια ευρώ και αφορά τις ζημίες που υπέστη η παραχωρησιούχος κατά το 2020. Στον ΔΑΑ η στήριξη είναι ύψους 130 εκατομμυρίων και αφορά τη χρήση του 2020 ενώ θα προχωρήσει μόλις εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ. 

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή