Νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ στη Nova μέχρι το τέλος του 2021

Νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ στη Nova μέχρι το τέλος του 2021

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παίκτη εξίσου ανταγωνιστικό με τους υπόλοιπους παρόχους της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών επιδιώκει να γίνει η Nova, όπως είναι η νέα επωνυμία της Forthnet, που ανήκει κατά 100% στον όμιλο παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και δημιουργίας οπτικοακουστικού περιεχομένου United Group. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφεραν χθες σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου United, Victoriya Boklag, και ο διευθύνων σύμβουλος της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, πρόκειται να επενδυθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς 50 εκατ. ευρώ για την αναδιαμόρφωση του περιεχομένου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ελληνικής εταιρείας. Τους τελευταίους μήνες η United Group έχει επενδύσει 150 εκατ. ευρώ για την εξαγορά και την αναδιοργάνωση της Forthnet, ενώ αυτή τη στιγμή σχεδιάζει τη δεύτερη, πενταετούς διάρκειας, φάση του επενδυτικού προγράμματός της.

Η επικεφαλής της United Group επιβεβαίωσε χθες το ενδιαφέρον για τη συγχώνευση της Nova με τη Wind, που θα επέτρεπε στην πρώτη να καταστεί ολοκληρωμένος τηλεπικοινωνιακός πάροχος, δεδομένου ότι δεν διαθέτει σήμερα υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Δεν έγινε όμως γνωστό εάν και σε ποιο βαθμό η Nova, ως μέλος της United Group, βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Wind, με κύκλους της τελευταίας να σχολιάζουν πως «οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να επικοινωνούν με τους μετόχους της».

Πάντως, η κίνηση αυτή υπακούει στη στρατηγική της Nova που εστιάζει σε τρεις πυλώνες: στην παροχή ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οπτικοακουστικού περιεχομένου και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Ως εκ τούτου, η Nova βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Vodafone για την είσοδό της στην κινητή ως εικονικού παρόχου, όπως και με τη Wind και τη Vodafone για τις συμφωνίες χονδρικής παροχής περιεχομένου τηλεόρασης.

Η Nova, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αποτελεί ιστορικά τον μεγαλύτερο επενδυτή σε περιεχόμενο Pay TV (επί πληρωμή) στην Ελλάδα, δαπανώντας ετησίως το ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Τους επόμενους μήνες θα λανσάρει τη δική της πλατφόρμα streaming (EON TV) που θα είναι πιο εύχρηστη και θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη. «Πριν αναλάβουμε επισήμως τον έλεγχο της εταιρείας είχαμε δεσμευτεί να ενώσουμε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο στη Nova, αλλά δυστυχώς αυτή η επένδυση δεν έχει οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των συνδρομητών μας. Βασική αιτία γι’ αυτό είναι η μεγάλη πειρατεία» ανέφερε η κυρία Boklag, η οποία τοποθέτησε σε 400.000 –βάσει και μελέτης συμβουλευτικής εταιρείας– τον αριθμό των πειρατικών συνδέσεων, γεγονός που αποτρέπει την ενίσχυση των επενδύσεων στην παραγωγή αυθεντικού οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ», ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι η Nova θα συμμετέχει στους διαγωνισμούς για έργα πληροφορικής που συγχρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκούς πόρους, «διαθέτοντας μακρά πορεία» στον εν λόγω τομέα (ICT) με συμβάσεις για το Σύζευξις Ι και ΙΙ. «Η ψηφιοποίηση του Δημοσίου αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα. Δεν μπορώ να δω πώς αυτό θα γίνει χωρίς τη Forthnet – Nova, δεδομένης της εμπειρίας που διαθέτουμε. Είμαστε ήδη τοποθετημένοι για να βοηθήσουμε τη χώρα να απορροφήσει αυτά τα κεφάλαια (σ.σ. του Ταμείου Ανάκαμψης) και να διαχειριστεί όλο αυτό τον όγκο έργων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όπου οι εταιρείες θα προχωρήσουν στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών τους» ανέφερε.

Η United Group σχεδιάζει τη δημιουργία στην Ελλάδα κέντρου καινοτομίας (United Cloud) που θα απασχολεί έως 15 μηχανικούς πληροφορικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή