FT: Πέντε εκατομμύρια νέοι εκατομμυριούχοι παρά την πανδημία

FT: Πέντε εκατομμύρια νέοι εκατομμυριούχοι παρά την πανδημία

Η πανδημία έχει προκαλέσει οικονομικές δυσχέρειες σε όλο τον κόσμο αλλά αποτέλεσε παράλληλα και ένα «δώρο» για τους πλούσιους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει οικονομικές δυσχέρειες σε όλο τον κόσμο αλλά αποτέλεσε παράλληλα και ένα «δώρο» για τους πλούσιους, καθώς εκτιμάται ότι 5,2 εκατ. άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι το περασμένο έτος, ενώ ο αριθμός εκείνων που η περιουσία τους είναι τουλάχιστον 50 εκατ. δολάρια, αυξήθηκε κατά περίπου ένα τέταρτο.

Επιπλέον, έκθεση της Credit Suisse διαπίστωσε ότι ο συνολικός παγκόσμιος πλούτος που συσσωρεύτηκε από τα νοικοκυριά αυξήθηκε κατά περίπου 28,7 εκατ. δολάρια το 2020 καθώς οι κεντρικές τράπεζες πλημμύρισαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές με φθηνό χρήμα, διογκώνοντας τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.

Οι υψηλότερες αποτιμήσεις μετοχικών κεφαλαίων και κατοικιών αύξησαν τη συνολική καθαρή αξία των νοικοκυριών – περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων, μείον τα χρέη – σε περίπου 418,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση ισοδυναμούσε με άνοδο 4,1% σε σταθερή νομισματική βάση – μόνο ελαφρώς χαμηλότερη από τον ετήσιο μέσο όρο των τελευταίων δύο δεκαετιών, ακόμη και όταν οι παγκόσμιες οικονομίες έδιναν μάχη για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η Covid.

Πηγή: Financial Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή