Ελληνικό: Εμπορικό πάρκο 30.000 τ.μ. από τη Fourlis

Ελληνικό: Εμπορικό πάρκο 30.000 τ.μ. από τη Fourlis

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη μεγάλη εμπορική συμφωνία στον χώρο του λιανεμπορίου στο Ελληνικό ανακοίνωσε η Lamda Development, με στρατηγικό συνεργάτη τη Fourlis S.A. Η συμφωνία αφορά ένα μεγάλο κομμάτι της έκτασης του Ελληνικού δίπλα στο ένα από τα δύο εμπορικά κέντρα που σκοπεύει να αναπτύξει η Lamda στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και ειδικότερα αυτό των 70.000 τετραγωνικών στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αργά χθες το απόγευμα, πρόκειται για συμφωνία ανάπτυξης «ενός μοναδικού εμπορικού πάρκου λιανικής (Retail Park), εντός του εμπορικού κέντρου». Το εμπορικό πάρκο λιανικής θα αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (Big Boxes). Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία του Retail Park υπολογίζεται σε 55 εκατομμύρια ευρώ. Το εμπορικό κέντρο θα αναπτυχθεί σε συνέχεια του εμπορικού κέντρου της Lamda στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Τα 55 εκατομμύρια αφορούν την αγορά της γης αλλά και την κατασκευή και ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου. Τα 12.000 τετραγωνικά της δομημένης επιφάνειας αναμένεται να καλύψει το ΙΚΕΑ, ενώ ιδιαίτερα μεγάλο θα είναι το retail box του Intersport. Θα υπάρξουν όμως συνεργασίες και με άλλα brands που θα φιλοξενηθούν στα Big Boxes. Η αγορά της γης γίνεται μέσω του βραχίονα του ομίλου Fourlis που δραστηριοποιείται στα ακίνητα, την Trade Estates, το χαρτοφυλάκιο της οποίας εμπλουτίζεται σημαντικά.

Η συνεργασία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό μνημόνιο μεταξύ των μερών, προβλέπει την απόκτηση από τη Fourlis S.A. διηρημένων ιδιοκτησιών και του αντίστοιχου ποσοστού συνιδιοκτησίας επιμέρους του οικοδομικού τετραγώνου εντός του οποίου θα αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο, με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Retail Park, μεγέθους 30.000 τ.μ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη σύναψη αυτής της μοναδικής συνεργασίας. Το Ελληνικό σηματοδοτεί για την Ελλάδα μία νέα εποχή ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Στο έργο αυτό θα συνεισφέρουμε δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό Retail Park με διεθνείς ένοικους όπως η IKEA και η Intersport», δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής.  «Οπως έχουμε ήδη πει, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του έργου έχει η δημιουργία συνεργασιών με τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Στον χώρο των εμπορικών πάρκων λιανικής, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο συνοδοιπόρο από τη Fourlis S.A., έναν από τους μεγαλύτερους retailers στην ελληνική αγορά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία και πιστεύουμε ότι θα προσδώσει τα μέγιστα ώστε να προσφέρουμε στο ελληνικό κοινό εμπορικούς χώρους που όμοιούς τους δεν έχει ξαναδεί», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδ. Αθανασίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή