Τουρισμός: Επιστρέφουν οι ξένες αεροπορικές στην Ελλάδα

Τουρισμός: Επιστρέφουν οι ξένες αεροπορικές στην Ελλάδα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον τουριστικό κλάδο να αναμένει βελτιωμένες επιδόσεις, ιδίως από τον Ιούλιο και μετά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι ξένες αεροπορικές εταιρείες πυκνώνουν τις πτήσεις τους από και προς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Η τάση αυτή δεν επιβεβαιώνεται μόνο από την επιστροφή των ξένων αερομεταφορέων στα ελληνικά αεροδρόμια, αλλά και από τα στοιχεία του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας Eurocontrol. Το φετινό καλοκαίρι, δηλαδή, ο αριθμός των αεροπλάνων που παραμένουν σταθμευμένα στα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι ο πιο μικρός από την έναρξη της πανδημικής κρίσης. Αυτή τη στιγμή, σε σχέση με τον Μάιο, υπάρχουν 800 λιγότερα αεροσκάφη παρκαρισμένα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, δηλαδή συνολικά 3.300. Η υποχώρηση αυτή του αριθμού των σταθμευμένων αεροπλάνων απεικονίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στην επανέναρξη των πτήσεων από και προς την Ελλάδα.

Σταδιακή επιστροφή των ξένων αεροπορικών καταγράφει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου οι αφίξεις αερομεταφορέων του εξωτερικού περιλαμβάνουν την ισπανική Volotea, που ενεργοποιεί τη βάση της Αθήνας, και την Gulf Air, που πραγματοποιεί, από τις 18 Ιουνίου, απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Λάρνακα.

Επίσης, τη ρουμανική Blue Air που έχει προσθέσει το Μπακάου στους νέους προορισμούς της, την American Airlines που συνδέει ξανά το Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια, αλλά και την Delta Airlines, η οποία ύστερα από μία δεκαετία επιχειρεί από και προς την Ατλάντα, έχοντας επαναφέρει τα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο «Τζον Κένεντι» της Νέας Υόρκης. Η United Airlines έχει προσθέσει στους προορισμός της την Ουάσιγκτον και η Emirates από την 1η Ιουνίου έχει επαναφέρει τις καθημερινές πτήσεις της από την Αθήνα προς το Newark Liberty International Airport της Νέας Υόρκης.

Προχθές η Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, έκανε γνωστό ότι η Cyprus Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου, συνδέει εκ νέου την Κύπρο με τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Ηράκλειο, την Πρέβεζα και τη Σκιάθο. Η λίστα των αεροπορικών που επαναφέρουν τις πτήσεις τους από και προς την περιφέρεια περιλαμβάνει τη Volotea, που συνδέει, από τις αρχές Ιουνίου, τη Ζάκυνθο με τη Θεσσαλονίκη, όπως και την ιρλανδική Ryanair, η οποία δημιούργησε τρεις νέες βάσεις σε Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο. Επίσης, η γερμανική Lufthansa έχει προσθέσει, από τις 21 Μαΐου, επτά νέους προορισμούς, δηλαδή το Ακτιο, τα Χανιά, την Κέρκυρα, την Καβάλα, την Κω, τη Μύκονο και τη Ζάκυνθο. Η στροφή των ταξιδιωτών προς περιφερειακούς προορισμούς για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και η συρρίκνωση των μεγάλης διάρκειας ταξιδιών (long haul) ευνοούν τα σχέδια των αεροπορικών. Αυτό εξάλλου είναι και το σκεπτικό της Aegean, που έχει ενισχύσει, το φετινό καλοκαίρι, τη συνδεσιμότητα νησιωτικών και περιφερειακών προορισμών με το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή