Νέο εμπορικό πάρκο από τον όμιλο Κωνσταντίνου

Νέο εμπορικό πάρκο από τον όμιλο Κωνσταντίνου

Θα αναπτυχθεί σε έκταση 75 στρεμμάτων μεταξύ Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης, με προτεινόμενη επιφάνεια 71.200 τ.μ.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ανάπτυξη ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου από τον όμιλο Κωνσταντίνου, που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται και το Athens Metro Mall. Οπως προκύπτει από τη μελέτη, προτείνεται η ανέγερση κτιρίων συνολικής επιφάνειας 71.200 τ.μ. στην έκταση των 75 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και της Λυκόβρυσης. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 93 εκατ. ευρώ, η οποία χρονολογείται από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν ξεκίνησε η εξαγορά των σχετικών οικοπέδων από τον όμιλο Κωνσταντίνου.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στη μελέτη, προτείνονται χρήσεις εμπορικού κέντρου, εμπορικών καταστημάτων, σούπερ μάρκετ, κινηματογράφων, χώρων εστίασης, γραφείων, αθλητικού κέντρου και παιδικής χαράς. Επίσης, στο συγκρότημα θα περιλαμβάνεται πάρκο, χώροι στάθμευσης, ενώ σε ένα ανεξάρτητο τμήμα της έκτασης προτείνεται η δημιουργία ενός διαγνωστικού κέντρου και κέντρου αποκατάστασης. Επίσης, 4.500 τ.μ. παραχωρούνται για κοινόχρηστη χρήση στο πλαίσιο των αλλαγών που προτείνονται στις οδικές αρτηρίες που περικλείουν το ακίνητο. Υπενθυμίζεται ότι από το συγκεκριμένο οικόπεδο θα περνά και μία από τις επεκτάσεις της γραμμής 4 του μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια δεν ξεπερνά τα 40.000 τ.μ. Περίπου το 50% θα αφορά εμπορικές χρήσεις, με την αξιοποίηση των χώρων για τη φιλοξενία «σημάτων» που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά ο όμιλος Κωνσταντίνου, όπως οι αλυσίδες ένδυσης Shana, Benetton, Sisley, Barcode, καθώς και η αλυσίδα ειδών οικιακού εξοπλισμού «Διάφανο». Το υπόλοιπο 50% των επιφανειών θα αφιερωθεί στην ψυχαγωγία, με τη φιλοξενία, μεταξύ άλλων, πολυκινηματογράφων, παιδότοπων, μπόουλινγκ και σημείων εστίασης (εστιατόρια και καφέ). Σύμφωνα με τον σχετικό φάκελο της επένδυσης, η οποία έχει ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου περί στρατηγικών επενδύσεων fast track, από τη λειτουργία του κέντρου προβλέπεται η δημιουργία 722 νέων θέσεων εργασίας.

Το σύνολο της επένδυσης θα έχει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός τοπόσημου και συγκεκριμένα ενός κτιρίου ύψους 27 μέτρων (από 15 μέτρα που προβλέπονται σήμερα ως ανώτατο ύψος στην περιοχή), το οποίο θα προσομοιάζει με έναν πύργο ελέγχου αεροδρομίου. Θα πρόκειται δηλαδή για έναν στύλο, πέριξ του οποίου θα υπάρχει ένα κυκλικό κτίσμα ύψους τεσσάρων μέτρων και διαμέτρου 30. Ετσι, η οπτική φραγή θα είναι πολύ μικρή. Η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου θα συνδυάζει τον πολιτισμό με την εστίαση (γκαλερί με δυνατότητα παροχής φαγητού ή και ποτού) και εξετάζεται και το ενδεχόμενο να είναι περιστρεφόμενο. Υπενθυμίζεται ότι τη μελέτη υπογράφει το γραφείο Aris Architects Consultants, ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι το «όχημα» Panita Ltd, του ομίλου Κωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή