Το 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development

Το 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία δεκαετία μετά την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μεταβιβάστηκε το 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development, γεγονός που επιτρέπει πλέον την έναρξη των εργασιών αξιοποίησης της έκτασης.

Τη μεταβίβαση των μετοχών υπέγραψαν ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη και του διευθύνοντος συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) Γρηγόρη Δημητριάδη.

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον παρέλαβε εγγυητική επιστολή 347.191.349 ευρώ.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε: «Απαιτήθηκαν σχεδόν δέκα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ελληνικού, το 2012, μέχρι και τη μεταβίβαση της ‘‘Ελληνικό Α.Ε.’’. Η σημερινή υπογραφή σφραγίζει την υλοποίηση μιας εμβληματικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας επένδυσης, η οποία προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας με πολλαπλασιαστικά οικονομικά οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο, την τοπική και ευρύτερη οικονομία και κοινωνία. Η Αττική τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την άοκνη προσπάθεια και αφοσίωση που επέδειξαν, τους νομικούς και τεχνικοοικονομικούς συμβούλους μας, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό έργο».

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη χώρα και την οικονομία της. Ολοκληρώνεται η διαδικασία της μεταβίβασης της «Ελληνικό Α.Ε.» στη Lamda Development. Μια διαδικασία πολύμηνης, εντατικής, συστηματικής προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης και πολλών εμπλεκομένων. Μια προσπάθεια με την οποία καταφέραμε να υπερβούμε και να προσπεράσουμε εμπόδια και αγκυλώσεις», επισήμανε, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε με νόημα ότι «αποστολή εξετελέσθη». «Το ελληνικό Δημόσιο εισπράττει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά, το κυριότερο, ο ελληνικός λαός μπορεί να απολαύσει ένα έργο που δεν θα αλλάξει μόνο την Αττική, αλλά την Ελλάδα στο σύνολό της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή