Οι προτεραιότητες του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης

Οι προτεραιότητες του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eναν πιο διευρυμένο ρόλο του Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΒΙ.ΑΝ.) του ΣΕΒ, με τη συμμετοχή και εταιρειών που δεν είναι μέλη και την ενίσχυση της αντικειμενικότητάς τους, θα επιδιώξει κατά τη θητεία του στην προεδρία του Συμβουλίου ο Ανδρέας Σιάμισιης. Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ που διαδέχθηκε προσφάτως τον Ιωάννη Πανιάρα στην προεδρία του ΒΙ.ΑΝ. παρουσίασε χθες σε διαδικτυακή συνέντευξη τις προτεραιότητες του συμβουλίου το επόμενο διάστημα. Κάνοντας μια αναδρομή στη δεκάχρονη πορεία του συμβουλίου και στη μέχρι τώρα δράση του, ο κ. Σιάμισιης επεσήμανε τον κομβικό ρόλο που καλείται να παίξει σήμερα που «νομοτελειακά η κοινωνία και η πολιτική πίεση είναι προς την πράσινη ανάπτυξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη», όπως είπε χαρακτηριστικά. Καλούμενος να σχολιάσει τις νέες κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων, ο κ. Σιάμισιης προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλές εντάσεις και διαφωνίες μεταξύ κρατών και κλάδων στο εσωτερικό της Ε.Ε. και ότι ασφαλώς τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν με τρόπο που να προστατέψουν την ευρωπαϊκή βιομηχανία από τον ανταγωνισμό επιχειρήσεων που δεν επιβαρύνονται με τέτοια κόστη. Τόνισε δε ότι το ζητούμενο σήμερα είναι «ανάπτυξη και βιωσιμότητα», διότι χωρίς ανάπτυξη είναι άτοπο να μιλάμε για βιωσιμότητα και η ανάπτυξη εάν δεν είναι βιώσιμη είναι καταδικασμένη να μη μακροημερεύσει.

Αμεση προτεραιότητα του ΒΙ.ΑΝ., σύμφωνα με τον κ. Σιάμισιη, είναι η συμμετοχή με μεγαλύτερη ένταση και με περισσότερο βαθμό ανεξαρτησίας από τον ΣΕΒ στη διαμόρφωση πολιτικών για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Η δεύτερη είναι η συμμόρφωση των επιχειρήσεων με αυτές τις πολιτικές και κυρίως των μικρότερων εταιρειών που είναι και οι περισσότερες και η τρίτη, η προώθηση καινοτόμων λύσεων για την εφαρμογή βιώσιμης ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή