Fitch: Αναβάθμισε την αξιολόγηση της Quant

Fitch: Αναβάθμισε την αξιολόγηση της Quant

Την αξιολόγηση της Quant Master Servicer, από 2- σε 2, αναβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αξιολόγηση της Quant Master Servicer, από 2- σε 2, αναβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, στις 24 Ιουνίου 2021.  

Η μόνη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από Διεθνή Οίκο κατατάσσεται σύμφωνα με την ανάλυση της Fitch Ratings ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές εταιρείες του ευρωπαϊκού κλάδου των Servicers.

Συγκεκριμένα, η «Fitch Ratings» αναβάθμισε την Quant σε ABSS2 από ΑΒSS2- για τα Καταναλωτικά Δάνεια και CSS2 από CSS2- για τα Επιχειρηματικά Δάνεια αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι, η βαθμολογική κλίμακα ξεκινά από το «1», που αντιστοιχεί στην καλύτερη αξιολόγηση, έως το «5», που αντιστοιχεί στην χαμηλότερη.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η βαθμολογία για την επιχειρησιακή λειτουργία της Quant που δόθηκε από την Fitch αποτελεί μία ανεξάρτητη, αντικειμενική αξιολόγηση της ικανότητας της εταιρείας να διαχειρίζεται τις ολοένα και πιο περίπλοκες απαιτήσεις εξυπηρέτησης δανείων και χαρτοφυλακίων περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με την Quant, η αναβάθμιση αυτή αντικατοπτρίζει την επίτευξη των στόχων της εταιρείας ως προς την αύξηση των χαρτοφυλακίων υπό διαχείριση (AUM), την επιχειρησιακή ωρίμανση και την βελτίωση των εργαλείων αναφοράς απόδοσης χαρτοφυλακίων.

«Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη αξιολόγηση της Fitch το 2019, και σε διάστημα περίπου ενάμιση έτους, η Quant πέτυχε τον στόχο της να αυξήσει τα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιά της, διπλασιάζοντάς τα, από 5,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο του 2019, σε 11,9 δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου 2021 και σε 12,2 δισ. ευρώ σήμερα. Αύξηση που προέρχεται από αναθέσεις από τους υπάρχοντες συνεργαζόμενους επενδυτές, αλλά και από νέους πελάτες (τράπεζες) που αναζητούν εξειδικευμένη διαχείριση» τονίζει η εταιρεία.

Επιπλέον, η Fitch διαπιστώνει ότι, η Quant έχει αυξήσει την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης, αναπτύσσοντας νέα και σύγχρονα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα αναφοράς απόδοσης χαρτοφυλακίων για τους πελάτες της. Οι επενδυτές, έχουν πρόσβαση στο εργαλείο Power Business Intelligence της Quant, με το οποίο παρακολουθούν καθημερινά την πρόοδο διαχείρισης των χαρτοφυλακίων τους.

Παράλληλα η Quant βελτίωσε την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών ελέγχου, αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της σε όλα τα επίπεδα, υλοποίησε αποτελεσματικό σύστημα παρακολούθησης και επιβράβευσης της απόδοσής τους, ενώ παράλληλα συστηματοποίησε και το πρόγραμμα εκπαιδεύσεών τους.

Η Fitch στοιχειοθέτησε επίσης ότι ακολουθούνται αυστηρά οι κανόνες Διαχείρισης Κινδύνου με συνεπή έλεγχο ενώ εφαρμόζονται και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας.

Κατά τον οίκο αξιολόγησης, η Quant εφαρμόζει μία πολύ αποτελεσματική μεθοδολογία κατάρτισης και παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των επιχειρηματικών σχεδίων που εξασφαλίζει την προληπτική διαχείριση των χαρτοφυλακίων, και κατ’ επέκταση την επίτευξη των στόχων ανάκτησης κεφαλαίων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή