Πρόταση για επέκταση υπογειοποίησης λεωφόρου Ποσειδώνος

Πρόταση για επέκταση υπογειοποίησης λεωφόρου Ποσειδώνος

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για την επέκταση υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος κατέθεσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στο συνέδριο του ΤΕΕ για την «πράσινη συμφωνία», ο Γιώργος Στασινός υποστήριξε ότι μια μεγαλύτερη υπογειοποίηση θα απογειώσει τις προοπτικές του έργου, ενώ θα διευκολύνει τη σύνδεση της νέας πόλης που θα δημιουργηθεί εκεί με τη θάλασσα.

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν και αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, διοργανώθηκε με σκοπό να ενισχύσει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τις επερχόμενες αλλαγές. «Οι αλλαγές είναι ήδη γύρω μας και θα αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Στασινός, εκτιμώντας ότι την επόμενη δεκαετία θα λάβει χώρα στην Ε.Ε. μια νέα βιομηχανική επανάσταση. «Ο ενεργειακός τομέας μπορεί να γίνει πιο καθαρός. Είναι ώρα να περάσουμε στις ΑΠΕ, ο λιγνίτης αποτελεί πια παρελθόν, μένει να δούμε αν και τα άλλα ορυκτά καύσιμα θα γίνουν ανάμνηση», ανέφερε, επισημαίνοντας τον ρόλο του πολεοδομικού σχεδιασμού, των μεταφορών και της πρωτογενούς παραγωγής στη νέα φάση της Ευρώπης.

Ως παράδειγμα «πράσινου» έργου ο κ. Στασινός πρότεινε την επέκταση υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος κατά μήκος της επένδυσης στο Ελληνικό. «Αφού ο Κώστας Καραμανλής αποδεικνύεται πολύ μεθοδικός και αποτελεσματικός υπουργός, μήπως πρέπει να συνεργαστεί με τον Αδωνη Γεωργιάδη, που είναι επίσης αποτελεσματικός και σε συνεργασία με τον επενδυτή του Ελληνικού να σκεφτούν μια πολύ μεγαλύτερη υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος από αυτή που προβλέπεται;», ανέφερε. «Θα διευκολύνει τη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα και θα υπάρχει έτσι μια πιο πράσινη πολιτική με τη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση. Παράλληλα οι αναπτυξιακές προοπτικές του έργου θα διευρυνθούν και το παραλιακό μέτωπο θα αποτελέσει το καλύτερο της Ευρώπης, ακόμα και από τη γαλλική Ριβιέρα», τόνισε. Να σημειωθεί ότι ο κ. Στασινός έχει οριστεί ως τεχνικός σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης στην εν λόγω επένδυση – μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης εξήρε χθες τον ρόλο του στην υλοποίηση της επένδυσης.

«Μια υπέροχη δεκαετία» χαρακτήρισε την τρέχουσα ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. «Θα ζήσουμε μεγάλες αλλαγές και επιτέλους έχουμε τους αναγκαίους πόρους», ανέφερε. Ο δε υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, παρουσίασε το σχέδιο υποδομών, προαναγγέλλοντας την παρουσίαση προγράμματος σιδηροδρομικών έργων ύψους 3,3 δισ. «το οποίο θα αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή