Τέλη Ιουλίου ανοίγει το εμπορικό πάρκο River West Open

Τέλη Ιουλίου ανοίγει το εμπορικό πάρκο River West Open

Νέοι επενδυτές εξετάζουν να συμμετάσχουν, μαγνήτης το εξοπλιστικό πρόγραμμα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των ετήσιων εσόδων από ενοίκια κατά 30%, σε 14 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, προσδοκά η Noval Property ΑΕΕΑΠ από την επέκταση του εμπορικού κέντρου River West, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από το τέλος Ιουλίου. Η επένδυση των 30 εκατ. ευρώ φέρει την επωνυμία River West Open και έχει τον χαρακτήρα ενός εμπορικού πάρκου, φιλοξενώντας καταστήματα μεγάλης επιφάνειας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν χθες στελέχη του ομίλου, στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης, το River West Open αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο εμπορικό συγκρότημα του ομίλου στη Λ. Κηφισού. Σύμφωνα με τη Μαρία Καλουτά, επικεφαλής του τομέα retail της Noval Property, «εκτιμούμε ότι σε ορίζοντα τριετίας το συνολικό συγκρότημα θα προσελκύει περίπου 8 εκατ. επισκέπτες ετησίως, από 5,3 εκατ. επισκέπτες το 2019».

Η νέα επένδυση έχει ενοποιηθεί αρμονικά με το υφιστάμενο River West και συνιστά τον πρώτο εμπορικό πόλο στην Ελλάδα που συνδυάζει δύο διαφορετικές τάσεις, δηλαδή ένα συμβατικό εμπορικό κέντρο κι ένα εμπορικό πάρκο σε έναν ενιαίο χώρο. Το River West Open θα διπλασιάσει τους διαθέσιμους χώρους για εμπόριο και εστίαση, συγκριτικά με το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο River West, καθώς θα φιλοξενεί 17.450 τ.μ. εμπορικών καταστημάτων και περίπου 1.550 τ.μ. χώρων εστίασης, ενώ το σημερινό κέντρο προσφέρει 18.000 τ.μ. Μαζί με το όμορο ΙΚΕΑ δημιουργείται ο μεγαλύτερος εμπορικός πόλος στη χώρα, με 62.050 τ.μ.

Ηδη, πάντως, το νέο εμπορικό πάρκο έχει μισθωθεί σε ποσοστό 80%. Συγκεκριμένα, 5.016 τ.μ. έχει μισθώσει η αλυσίδα αθλητικών ειδών Decathlon (θα πρόκειται για τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας στην Ελλάδα) και 4.600 τ.μ. θα μισθωθούν από την αλυσίδα Μουστάκας, η οποία θα αποχωρήσει από τον χώρο που νοικιάζει σήμερα εντός του εμπορικού κέντρου. Το ίδιο θα συμβεί και με την αλυσίδα Κωτσόβολος, που θα μετακινηθεί στο River West Open σε κατάστημα 2.170 τ.μ. Επιπλέον, κατάστημα 1.300 τ.μ. θα μισθώσει και η αλυσίδα οικιακών ειδών Jysk. Στον τομέα της εστίασης έχουν ήδη γίνει συμφωνίες μίσθωσης χώρων από την αλυσίδα KFC, το κατάστημα Lukuμάδες, μια νέα πρόταση στην κατηγορία των ψητοπωλείων και η αλυσίδα School Pizza.

Με την προσθήκη και του νέου εμπορικού πάρκου, η συνολική ανάπτυξη στην περιοχή καταλαμβάνει 83,5 στρέμματα. Σημειωτέον ότι για την επέκταση μισθώθηκε όμορο οικόπεδο από τον όμιλο Μουζάκη, παρότι έγινε και προσπάθεια να αγοραστεί απευθείας η απαιτούμενη γη. Εκτός από το πάρκο, στο River West Open θα δημιουργηθούν και εκτεταμένοι χώροι πρασίνου, παιχνιδιού και αναψυχής, συνολικής επιφάνειας 20 στρεμμάτων.

Σημαντικά, όμως, είναι και τα σχέδια της Noval Property για το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο River West, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, καθώς εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2011. Η μετακίνηση των αλυσίδων Κωτσόβολος και Μουστάκας στο River West Open θα προσφέρει τη δυνατότητα για σημαντικές αναδιατάξεις καταστημάτων εντός του κέντρου, ενώ θα προστεθούν και νέες αλυσίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή