Επένδυση στην Ιρλανδία από τη Mytilineos

Επένδυση στην Ιρλανδία από τη Mytilineos

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξαγορά χαρτοφυλακίου έργων ηλιακής ενέργειας 14MW σε διαδικασία ανάπτυξης στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, από την Elgin Energy, μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες ανάπτυξης έργων ηλιακής ενέργειας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ανακοίνωσε η Mytilineos μέσω του τομέα ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών και αποθήκευσης ενέργειας (RSD). Το χαρτοφυλάκιο αυτό θα επωφεληθεί από μακροπρόθεσμες χρηματοπιστωτικές συμβάσεις επί διαφορών (CFDs) που θα ανατεθούν στο πλαίσιο της εθνικής δημοπρασίας για ΑΠΕ της Ιρλανδίας και μόλις ενεργοποιηθούν τα έργα θα παρέχουν επαρκή και ανταγωνιστική ως προς το κόστος ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε περισσότερα από 4.000 σπίτια και θα αντισταθμίζουν ετησίως 7.000 τόνους εκπομπών άνθρακα στην Ιρλανδία. «Η εξαγορά αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον τομέα RSD, διότι θα επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά» δήλωσε ο Νίκος Παπαπέτρου, γενικός διευθυντής του τομέα RSD. 

Στόχος, η μόχλευση ύψους 60 δισ. ευρώ

Η αξιοποίηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να έχει, μεταξύ άλλων, ως στόχο τη δημιουργία μόχλευσης, όπως ανέφερε χθες στο Φόρουμ των Δελφών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ως εκ τούτου, όπως είπε, στόχος είναι τα 19 δισ. ευρώ (από τα οποία 17,8 δισ. αντιστοιχούν σε επιδοτήσεις) που θα εισπράξει η χώρα να δημιουργήσουν μια μόχλευση της τάξεως των 60 δισ. ευρώ. Είναι ό,τι πιο φιλόδοξο έχουμε ως στόχο και δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, είπε χαρακτηριστικά.

«Καμπανάκι» ΓΣΕΒΕΕ για μαζικές ανατιμήσεις 

Θέμα χρόνου θεωρεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ένα μαζικό δευτερογενές κύμα ανατιμήσεων το οποίο θα περάσει στον τελικό καταναλωτή, απόρροια των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες, στα καύσιμα, αλλά και στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, η ΓΣΕΒΕΕ έστειλε χθες επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος καθώς και προς τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τον έλεγχο των τιμών και την τιθάσευση των ανατιμήσεων. 

Αλλα 12 φορτηγά αγόρασε η Costamare

Στα 28 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην έχει ανέλθει ο στόλος των φορτηγών της εισηγμένης στη Wall Street ελληνικής ναυτιλιακής Costamare Inc. σε διάστημα μόλις ενός μηνός. Παραδοσιακά ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες παρόχους μεταφορικής δυναμικότητας εμπορευματοκιβωτίων με 81 τέτοια πλοία, διαφοροποιείται το τελευταίο διάστημα και στην αγορά των φορτηγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνολική μεταφορική δυναμικότητα των 28 πλοίων που έχει αποκτήσει αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο τόνους DWT. H είδηση της αύξησης του στόλου των φορτηγών της Costamare Inc. στα 28 προέκυψε από ανακοίνωση στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Πέμπτη για τη διανομή μερίσματος. Μέχρι τότε ήταν γνωστή μόνο η προ ολίγων εβδομάδων απόκτηση 16 φορτηγών.

Ανταλλαγή ομολογιών από την Intralot

Εχοντας αποπληρώσει το 100% του αρχικού κεφαλαίου των ομολογιών SUNs 2021, κάνοντας χρήση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 147,6 εκατ. ευρώ, η Intralot εκκίνησε τη διαδικασία δύο προσφορών ανταλλαγής προς τους ομολογιούχους, με προθεσμία την 29η Ιουλίου. Η μία προέρχεται από τη θυγατρική στις ΗΠΑ Intralot Inc. και αφορά την αγορά όλων ή μέρους των οφειλόμενων ομολογιών SUNs 2021, ύψους 250 εκατ. ευρώ και επιτοκίου 6,75% που εκδόθηκαν από την Intralot Capital Luxembourg, με αντάλλαγμα ποσό μέχρι 244.585.500 δολαρίων στο συνολικό αρχικό κεφάλαιο των νέων εξασφαλισμένων ομολογιών. Η δεύτερη είναι από την Intralot Global Holdings προς τους κατόχους των ομολογιών ύψους 500 εκατ. ευρώ λήξης τον Σεπτέμβριο του 2024 για την ανταλλαγή ομολογιών SUNs 2024 με μετοχικό κεφάλαιο της Intralot US Securities B.V. με ελάχιστη προϋπόθεση αποδοχής το ποσό των 68.176.000 ευρώ και μέγιστο ποσό αποδοχής 169,1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή