Ανεκτέλεστο ύψους 1,4 δισ. ευρώ διαθέτει η Intracom

Ανεκτέλεστο ύψους 1,4 δισ. ευρώ διαθέτει η Intracom

Θετικές προοπτικές προέβλεψε για την Intracom Holdings ο πρόεδρος του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης, κατά την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές προοπτικές προέβλεψε για την Intracom Holdings ο πρόεδρος του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης, κατά την πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Οπως ανέφερε, ο όμιλος περιλαμβάνει «δύο πρωτοπόρες στον κλάδο» τους εταιρείες, την Intrasoft International, την IDE, καθώς και την Intrakat, η οποία με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στον χώρο της ενέργειας επιφυλάσσει ευχάριστες ειδήσεις το επόμενο διάστημα.
Η τεχνική εταιρεία, όπως έχει κάνει πρόσφατα γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Σουρέτης, σχεδιάζει, για την επόμενη τριετία, επενδύσεις στις ΑΠΕ ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Intrakat απορρόφησε τη Γαία Ανεμος, η οποία έχει άδειες αιολικών και φωτοβολταϊκών 1,1 MW, διαθέτει 93 MW υπό κατασκευή με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023, 415 MW θα υλοποιηθούν μέχρι το 2024, ενώ υπάρχουν έργα 600 MW που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται από το 2024 έως και το 2028. Η Intrakat διαβλέπει προοπτικές ανάπτυξης στην ανάληψη έργων κατασκευής, ανάπτυξης και λειτουργίας έργων ΑΠΕ, στρατηγική που αποφέρει εγγυημένες εισροές, διαθέτοντας χαμηλό ρίσκο.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings Δημήτρης Κλώνης ανέφερε ότι ο όμιλος διαθέτει ανεκτέλεστο 1,4 δισ. ευρώ, μέγεθος που «σηματοδοτεί τη δυναμική των εταιρειών για γρήγορη ανάκαμψη».

O κ. Κλώνης αναφέρθηκε στο «Project 2030», μέσω του οποίου επιδιώκεται η μεγιστοποίηση της αξίας του ομίλου «σε ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον με όρους σύγχρονης επιχειρηματικότητας».

Οσον αφορά την Intralot, πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει στη μείωση του δανεισμού της εισηγμένης από 110 έως 180 εκατ. ευρώ σε συνάρτηση με το ποσοστό συμμετοχής των ομολογιούχων. Τα σχέδια προβλέπουν την εισαγωγή της Intralot Inc. στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τελευταίες ειδήσεις

Τετραψήφιος αριθμός στα νέα κρούσματα – 9 θάνατοι

Τα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα – Ολόκληρο το ΦΕΚ

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά: Προληπτική εκκένωση οικισμού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή