Εξαγορές σε Γερμανία, Δανία και ΗΠΑ από την ελληνική Advent Technologies

Εξαγορές σε Γερμανία, Δανία και ΗΠΑ από την ελληνική Advent Technologies

Ενισχύει την παραγωγική της δυνατότητα για την «οικονομία του υδρογόνου»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαγορές εταιρειών σε Γερμανία, Δανία και ΗΠΑ, με στόχο την απόκτηση τεχνογνωσίας και εξειδικευμένου προσωπικού που θα τη βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην αγορά του καύσιμου υδρογόνου πραγματοποιεί η ελληνικών συμφερόντων Advent Technologies Holdings Inc, μετά την εισαγωγή της στον Nasdaq τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Advent εξαγόρασε την αμερικανική UltraCell και προχώρησε επίσης σε εμπορικές συμφωνίες με το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ. Επίσης ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση των επιχειρήσεων συστημάτων κυψελών καυσίμου του γερμανικού ομίλου Fischer έναντι 52 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτή της συμφωνίας με τη Fischer, η Advent αποκτά τη SerEnergy με έδρα τη Δανία και θυγατρική εταιρεία στις Φιλιππίνες, καθώς και τη Fisher eco solutions με έδρα τη Γερμανία. H SerEnergy δραστηριοποιείται στην παροχή συστημάτων κυψελών καυσίμου που χρησιμοποιούνται για την παροχή ενέργειας σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας (4G, 5G) και αντικαθιστούν τις γεννήτριες diesel σε πολλές εφαρμογές εκτός δικτύου (off-grid). Με την εξαγορά της SerΕnergy, η Advent επεκτείνεται στην ασιατική αγορά και αποκτά πλήρως λειτουργικές βιομηχανικές μονάδες προηγμένης τεχνολογίας σε Δανία και Γερμανία, ενώ σε συνδυασμό με την εξαγορά της UltraCell μπαίνει και στην αγορά εφαρμογών ενέργειας για την αμυντική βιομηχανία.

Η εταιρεία διερευνά τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης με δυνατότητες εξέλιξης σε κέντρο παραγωγής στην περιοχή της Αττικής, αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ήδη έχει επεκτείνει την ερευνητική δραστηριότητά της στην Πάτρα.

O δρ Βασίλης Γρηγορίου, επικεφαλής της Advent Technologies, εξηγεί πως «ξεκινήσαμε πριν από 15 χρόνια στην Πάτρα να αναπτύσσουμε την άγνωστη τότε τεχνολογία κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς. Σήμερα –και σύμφωνα με το επιχειρηματικό μας πλάνο– δραστηριοποιούμαστε στη διεθνή αγορά τεχνολογιών υδρογόνου, πετυχαίνοντας συμφωνίες με στρατηγικούς εταίρους. Παρουσιάζουμε μία νέα γενιά προϊόντων με καινοτόμο τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε πρωτοπόρες λύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροναυπηγική, στην άμυνα και γενικότερα στον τομέα της ενέργειας».

Η Advent Technologies σε συνεργασία με μεγάλους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους συμμετέχει στην εθνική πρόταση «White Dragon» για τα σημαντικά έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (IPCEI) υδρογόνου.

Η επενδυτική πρόταση, συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, έχει στόχο την ανάπτυξη ενός καινοτόμου, ολοκληρωμένου έργου πράσινου υδρογόνου στην ελληνική επικράτεια, που θα καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας υδρογόνου.

Επιπλέον, στόχος του έργου «White Dragon» είναι η ανάπτυξη από τις συνεργαζόμενες εταιρείες ενός ολοκληρωμένου Κέντρου βιομηχανικής έρευνας υδρογόνου, στο πλαίσιο του Κέντρου υδρογόνου, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας που θα δημιουργηθεί στη Δυτική Μακεδονία.
Συντονιστής του έργου θα είναι η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η πρόταση κατατέθηκε σε συνεργασία με τις Advent Technologies, Damco Energy S.A. (όμιλος Κοπελούζου), ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Σωληνουργεία Κορίνθου, TAP και Τέρνα Ενεργειακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή