Διαδικτυακή επίσκεψη στον ουρανοξύστη του Ελληνικού

Διαδικτυακή επίσκεψη στον ουρανοξύστη του Ελληνικού

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του εντυπωσιακού Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, παρουσίασε την Τετάρτη 7 Ιουλίου η Lamda Development. Ήταν η πρώτη από μια σειρά διαδικτυακές παρουσιάσεις που εγκαινιάσε η εταιρεία, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον σχεδιασμό του εμβληματικού έργου του Ελληνικού και την πορεία των εργασιών ολοκλήρωσης των επί μέρους παρεμβάσεων.

Δείτε εδώ την πρώτη διαδικτυακή ενημέρωση του εμβληματικού έργου Marina Tower στο Ελληνικό:

Ο παραθαλάσσιος Marina Tower θα κατασκευαστεί σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας και θα έχει ύψος ως 200 μέτρα -είναι ο πρώτος ουρανοξύστης με ύψος μεγαλύτερο των 150 μ. στην Ελλάδα- και επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ. Εντάσσεται στα έργα της πρώτης πενταετίας του χρονοδιαγράμματος και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση διαμερισμάτων-φιλέτων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν ως τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, είναι ήδη μεγάλη τόσο από Έλληνες όσο και από κατοίκους του εξωτερικού.

Το πρωτοποριακό έργο ύψους 8 δισ. ευρώ και συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ., που αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, φιλοδοξεί να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς και προορισμό για την πόλη της Αθήνας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δημιουργία του διεθνούς εμβέλειας μητροπολιτικού πάρκου (2.000.000 τ.μ.), μιας πρότυπης πόλης, ενός μεγάλου δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων που ξεπερνά τα 50 χλμ. καθώς και στην ανάδειξη του παράκτιου μετώπου, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Η άμεση σύνδεση της περιοχής με τους όμορους δήμους δημιουργεί μια συνέχεια στον αστικό ιστό, ενώ ο σχεδιασμός του έργου λαμβάνει υπόψη τις υπάρχουσες υποδομές και παρέχει τις κατάλληλες δημόσιες συγκοινωνίες για την πρόσβαση των επισκεπτών.

Διαδικτυακή επίσκεψη στον ουρανοξύστη του Ελληνικού-1

Νέα μοναδικά τοπόσημα

Ο νέος προορισμός των Αθηναίων θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά τοπόσημα. Το Πολυδύναμο Κέντρο Πολλαπλών Λειτουργιών και Εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Πάρκου με τον Πύργο Παρατήρησης, θα αποτελέσει σημαντικό σημείο αναφοράς καθώς και έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, φιλοξενώντας ποικίλες εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας όπως αγώνες μπάσκετ, συναυλίες και πολλά άλλα. Μια ομάδα ψηλών κτιρίων θα πλαισιώνει τον Marina Tower: ένας ακόμη πύργος κατοικιών, το ξενοδοχείο και ο πύργος γραφείων επί της Βουλιαγμένης, που θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπλαση του χώρου. Το αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο θα περιλαμβάνει μια νέα παραλία με ελεύθερη πρόσβαση και μια υπερσύγχρονη μαρίνα, ανασυνθέτοντας την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το Integrated Resort και τα Ιδρύματα Επιστήμης και Έρευνας, θα προσελκύσουν ένα νέο δημογραφικό προφίλ τουρισμού που επισκέπτεται την Αθήνα, παρέχοντας ένα ακόμα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα ως τουριστικό προορισμό.

Με σεβασμό στην ιστορία

Νέα ταυτότητα θα αποκτήσουν πολλά από τα διατηρητέα κτήρια του Ελληνικού. Το ιστορικό κτίριο Σάαρινεν του ανατολικού αεροσταθμού του πρώην αεροδρομίου θα μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο, ενώ τα ιστορικά υπόστεγα αεροπλάνων θα μετατραπούν σε μουσεία αεροπορίας. Επίσης, τμήματα των διαδρόμων απογείωσης και προσγείωσης θα μετατραπούν σε φιλόξενα μονοπάτια περιπάτου μέσα στο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Ενημερώσεις για την εξέλιξη των έργων θα πραγματοποιούνται από την Lamda Development μέσω των διαδικτυακών παρουσιάσεων που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα. Όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει το webinar σχετικά με τον Marina Tower, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.theellinikon.com.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή