Έντονο ενδιαφέρον για το νέο ομόλογο της Motor Oil

Έντονο ενδιαφέρον για το νέο ομόλογο της Motor Oil

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να γίνει η τιμολόγηση του νέου ομολόγου ονομαστικής αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ της Motor Oil, που θα διατεθεί στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, και αύριο να ολοκληρωθεί η έκδοση. Η Motor Oil σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με χαμηλότερο κόστος το υπάρχον ομόλογό της ύψους 350 εκατομμυρίων που ωριμάζει το 2022 και το οποίο φέρει κουπόνι 3,25%.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που συμμετείχαν στις σχετικές παρουσιάσεις, το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ομολογίες, που θα διατεθούν σε τίτλους αξίας κατ’ ελάχιστον 100.000 εκάστη, είναι έντονο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για τιμολόγηση σε επίπεδα περί τις 75 μονάδες βάσης χαμηλότερα από την ονομαστική απόδοση των τίτλων που θα αναχρηματοδοτηθούν. Η διάρκεια των ομολογιών θα είναι πενταετής.

Γενική συντονίστρια και συνδιαχειρίστρια του βιβλίου προσφορών είναι η Citigroup Global Markets Europe AG, ενώ ως Joint Bookrunners λειτουργούν οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Goldman Sachs Europe, HSBC, ING, J.P. Morgan, Nomura και Optima Bank.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό της έκδοσης, η Motor Oil προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν, μαζί με υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα, όχι μόνο για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών εκδόσεως της Motor Oil Finance PLC (100% θυγατρικής της Motor Oil), συνολικής ονομαστικής αξίας 350 εκατ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου 3,25% και λήξεως το 2022, αλλά και των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων των εν λόγω ομολογιών, καθώς και για την αποπληρωμή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

Υπενθυμίζεται πως για το πρώτο τρίμηνο του 2021 η Motor Oil ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 65 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών 1,88 δισ. ευρώ από 1,64 δισ. στο αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Τζαννετάκης, σημείωσε πως τα μεγέθη του δευτέρου τριμήνου είναι ενθαρρυντικά και πλέον συγκρίσιμα με τα μεγέθη του 2019, όταν η αγορά λειτουργούσε πλήρως. Επεσήμανε, επιπλέον, ότι στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα νέα έργα και ο όμιλος να διαθέτει 364 MW σε λειτουργία, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση των επόμενων έργων που θα κατασκευαστούν από το χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη έργων ισχύος 650 MW, με στόχο η ισχύς του χαρτοφυλακίου της Motor Oil να φτάσει στα 500 με 600 MW. Εκανε επίσης εκτενή αναφορά στη νέα μεγάλη επενδυτική απόφαση για τη συμμετοχή του ομίλου με μερίδιο 50% στην κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 877 MW με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή μαζί με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή