Στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού η kIEFER

Στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού η kIEFER

Η εταιρεία θα στοχεύσει αρχικά σε ένα χαρτοφυλάκιο 45.000 νοικοκυριών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοχευμένη είσοδος στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού είναι το επόμενο βήμα της kIEFER, που αναπτύσσει δυναμική δραστηριότητα στον τομέα των ΑΠΕ. Αξιοποιώντας τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τις τοπικές κοινωνίες μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων, η εταιρεία θα στοχεύσει αρχικά σε ένα χαρτοφυλάκιο 45.000 νοικοκυριών, που αντιστοιχούν στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, στα οποία θα παρέχει ρεύμα από την ενέργεια που παράγει από φωτοβολταϊκά και αιολικά. 

Το νέο εγχείρημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της kIEFER Χρήστο Πετρόχειλο, θα προχωρήσει σε συνεργασία με τη Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, με την οποία θα συστήσουν από κοινού εταιρεία, με ποσοστά συμμετοχής 50% η κάθε πλευρά. Η δραστηριότητα του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας θα συμπληρώσει το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της κατασκευαστικής εταιρείας στον τομέα των ΑΠΕ. Παρουσιάζοντας τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας σε συνάντηση χθες με τους δημοσιογράφους, ο κ. Πετρόχειλος ανακοίνωσε την κατασκευή νέων σταθμών ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1 GW καθώς και την ανάπτυξη σταθμών αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 500 MW στην επόμενη τριετία, έως το 2024. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία, δραστηριοποιούμενη και ως ΦοΣΕ, ετοιμάζει τα πρώτα διμερή συμβόλαια (PPAs) πώλησης πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Παρουσιάζοντας την πορεία της εταιρείας, ο κ. Πετρόχειλος ανέφερε πως από το 2014, όταν και ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει κατασκευάσει έργα ΑΠΕ 150 MW, με δραστηριότητα και έργα σε όλο το φάσμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το έτος 2020 κατασκεύασε συνολικά 135 MW σταθμών ΑΠΕ όλων των κατηγοριών, γεγονός που καθιστά την εταιρεία μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες του κλάδου. Δραστηριοποιείται σε 18 διαφορετικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, έχοντας αναλάβει την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1 GW για την επόμενη τριετία, έως το 2024. Εχει στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες για την ανάπτυξη έργων πράσινης ενέργειας, μεταξύ άλλων με τις εταιρείες Motor Oil, Enel, Lightsource BP, ΔΕΠΑ και Archirodon.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή