ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Myhealth: Η εφαρμογή που δίνει πρόσβαση από το κινητό σε συνταγές φαρμάκων και ιατρικές βεβαιώσεις

Myhealth: Η εφαρμογή που δίνει πρόσβαση από το κινητό σε συνταγές φαρμάκων και ιατρικές βεβαιώσεις

Πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή θα έχουν οι ασθενείς στις συνταγές φαρμάκων, τα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων που καταχωρίζει ο θεράπων ιατρός στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, αλλά και στις ιατρικές βεβαιώσεις. Αυτό προβλέπει τροπολογία που έχει κατατεθεί στο σχέδιο Νόμου για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».

Η εφαρμογή Myhealth

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα προσδιορίζει την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας της εφαρμογής «Myhealth», η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Η εν λόγω εφαρμογή θα εξασφαλίζει πρόσβαση στις συνταγές φαρμάκων και στα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων που αφορούν τον ασθενή κι έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Με άλλα λόγια, η διαχείριση και παρακολούθηση των συνταγών και των άυλων παραπεμπτικών, που διακινούνται και εκτελούνται ηλεκτρονικά στο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-που λειτουργεί και διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ- θα πραγματοποιείται και με τη χρήση της εφαρμογής «myHealth». Προαπαιτούμενο για τη χρήση της εφαρμογής είναι η εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr