Αναδιάρθρωση δανεισμού επιδιώκει η MLS

Αναδιάρθρωση δανεισμού επιδιώκει η MLS

Τη Δευτέρα λήγει το ομόλογο ΜΛΣ01 ύψους 4 εκατ. ευρώ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπος με τη δυσπιστία και τις ισχυρότατες επιφυλάξεις των κατόχων του ομολόγου ΜΛΣ01, που είναι ύψους 4 εκατ. ευρώ και λήγει μεθαύριο Δευτέρα, βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της MLS Γιώργος Βακάρος κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση ομολογιούχων. Ο κ. Βακάρος ανέφερε πως η εταιρεία Whitetip Investments έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας πληροφορικής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως μέχρι την Τετάρτη «θα προσπαθήσει να πιέσει πάρα πολύ (σ.σ. τη συμβουλευτική εταιρεία) για να έχει τα πρώτα δεδομένα» (της διαδικασίας αναδιάρθρωσης). Πηγές όμως της αγοράς υποστηρίζουν ότι το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης της εταιρείας εμφανίζει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δεδομένου ότι εκκρεμεί η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων για τις χρήσεις του 2019 και του 2020.

Χθες, ελλείψει σχηματισμού της απαιτούμενης απαρτίας των 2/3 των ανεξόφλητων ομολογιών και των παρόντων, δεν κατέστη δυνατή η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με βασικότερο αυτό για την παράταση της ισχύος του ΜΛΣ01. Ως εκ τούτου, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση την επόμενη Τετάρτη, όπου όμως, βάσει των έως τώρα δεδομένων που προκύπτουν από την υποβολή δηλώσεων ομολογιούχων, δεν αναμένεται να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία. Σε αυτή την περίπτωση οι ομολογιούχοι, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της επόμενης Τετάρτης, αναμένεται να επιλέξουν δικηγορικό γραφείο προκειμένου να οργανώσουν τις νομικές κινήσεις τους κατά της εταιρείας, δεδομένου ότι από τη Δευτέρα το ΜΛΣ01 θα έχει καταστεί «default» (κατάσταση αδυναμίας πληρωμής). Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Βακάρος είπε ότι «κλειδί» για την επόμενη μέρα της MLS είναι η αναδιάρθρωση του δανεισμού της από τη Whitetip και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ», ο κ. Βακάρος σημείωσε ότι η MLS έχει ανάγκη από κεφάλαια ύψους 10 εκατ. ευρώ, των οποίων το ύψος θα περιοριστεί σε περίπου 3 έως 4 εκατ. ευρώ εάν δεν ληφθεί υπόψη το χρέος. Σημείωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019, τα οποία, βάσει όσων έχει αναφέρει ο προκάτοχος του κ. Βακάρου, Ν. Γεωργιάδης, θα έπρεπε να είχαν δημοσιευθεί τον χειμώνα του… 2020. Απέδωσε ακόμη την καθυστέρηση στη δημοσίευση των καταστάσεων του 2019 σε προβλήματα τυπικού και ουσιαστικού χαρακτήρα που δημιουργούσε ο προηγούμενος ορκωτός ελεγκτής.

Ορισμένοι ομολογιούχοι που συμμετείχαν στη χθεσινή, διαδικτυακή γενική συνέλευση ανέφεραν ότι, λόγω και της προσδοκώμενης μη απαρτίας την επόμενη Τετάρτη και σε συνδυασμό με την έλλειψη ενημέρωσης για τους σχεδιασμούς της εταιρείας, αποτελεί μονόδρομο η άσκηση μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ή ακόμη και αιτήσεων πτώχευσης κατά της MLS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή