«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: επενδύστε σε ελληνικά αλουμίνια για αξεπέραστη εξοικονόμηση ενέργειας
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
εξοικονομώ-αυτονομώ-επενδύστε-σε-ε-561431593

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: επενδύστε σε ελληνικά αλουμίνια για αξεπέραστη εξοικονόμηση ενέργειας

Μέσα από μια σειρά κινήτρων, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» συμβάλλει στη μετάβαση προς ένα μοντέρνο και σύγχρονο σπίτι, το οποίο θα βελτιώνει αισθητά την ποιότητα διαβίωσης. Η σημαντικότερη ίσως απόφαση που καλούνται να πάρουν οι δικαιούχοι αφορά την αγορά κουφωμάτων αλουμινίου. Το υλικό αυτό, άλλωστε, θεωρείται το ιδανικότερο για την κατασκευή κουφωμάτων διότι συνδυάζει υψηλή μηχανική αντοχή, άψογη αισθητική και ταυτόχρονα διαθέτει τεράστια διάρκεια ζωής με ελάχιστα έξοδα συντήρηση. Για τους λόγους αυτούς η επένδυση σε κουφώματα αλουμινίου χαρακτηρίζεται -και όχι άδικα- ως επένδυση ζωής, καθώς η επιλογή τους ενδέχεται να συντροφεύσει τους καταναλωτές για πολλά χρόνια. Τα ελληνικά κουφώματα αλουμινίου ξεχωρίζουν έναντι του ανταγωνισμού, συνιστώντας μια ποιοτική και αξιόπιστη λύση για κάθε σπίτι.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά: 

Εξοικονόμηση ενέργειας

Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί πόσα χρήματα δαπανάτε κάθε χρόνο για τις ανάγκες σε θέρμανση και ψύξη. Υπάρχει τρόπος να κάνετε οικονομία χωρίς να στερηθείτε κάτι; Φυσικά, αρκεί να επιλέξετε συστήματα αλουμινίου. Αυτό που πετυχαίνει ένα θερμοδιακοπτόμενο σύστημα αλουμινίου, είναι να απομονώνει το εσωτερικό από το εξωτερικό περιβάλλον, μη επιτρέποντας την μεταφορά θερμότητας. Με την εγκατάσταση αλλά και αντικατάσταση των παλιών συστημάτων αλουμινίου με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, τα πλεονεκτήματα που αποκομίζονται είναι πολλά. Από τη μία, διασφαλίζονται υψηλά ηλιακά κέρδη και ελάχιστα απώλειες θερμότητα κατά τις κρύες μέρες και, από την άλλη, επιτυγχάνεται φυσικός δροσισμός με φυσικό αερισμός τις θερμές μέρες.

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: επενδύστε σε ελληνικά αλουμίνια για αξεπέραστη εξοικονόμηση ενέργειας-1

Ανθεκτικότητα στις εναλλαγές καιρικών φαινομένων

Η χωρά μας, αν και μικρή σε έκταση, διακρίνεται για την ποικιλία των καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται στην επικράτεια της, ακόμα και εντός της ίδιας γεωγραφικής περιοχής. Τα ελληνικά αλουμίνια έχουν αποδεδειγμένη αντοχή απέναντι στις εναλλαγές των καιρικών φαινομένων, όσο ακραίες ή απότομες κι αν είναι, διότι διαθέτουν τρία χαρακτηριστικά: Θερμομόνωση, υδατοστεγανότητα και αντοχή σε δυνατούς ανέμους. Τα θερμομονωτικά χαρακτηριστικά των κουφωμάτων αλουμινίου δεν επηρεάζονται από τις διαφορές θερμοκρασίας, διατηρώντας σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία, χωρίς περαιτέρω απώλειες. Όσον αφορά τη στεγάνωση, τα κουφώματα αλουμινίου διασφαλίζουν την αποτροπή της εισροής υδάτων ακόμα και σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων. Τέλος, η στιβαρότητα των κουφωμάτων αλουμινίου παρέχει σταθερότητα και αντοχή έναντι ανεμοπιέσεων.

Οικολογικό αποτύπωμα

Το αλουμίνιο είναι μη τοξικό, πλήρως ανακυκλώσιμο και επαναχρησιμοποιούμενο κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, με ελάχιστο ενεργειακό κόστος και 100% φιλικό προς το περιβάλλον. Μάλιστα, η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου ενθαρρύνει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες του κλάδου και τις σημαντικές επενδύσεις για την ανακύκλωση του υλικού. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα για ανακύκλωση του συνόλου σχεδόν του scrap των χρησιμοποιημένων προϊόντων αλουμινίου στην χώρα μας και την ανάκτηση πρώτης ύλης μετάλλου αρίστης ποιότητας με πολλαπλά οφέλη, τόσο περιβαλλοντικά και ενεργειακά όσο και οικονομικά. Έτσι, το scrap της παραγωγής σε όλες τις βαθμίδες της μεταποίησης ανακυκλώνεται σε απόλυτο βαθμό. 

Όσοι αναζητείτε λύσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της οικίας σας μέσω του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» επισκεφθείτε το valealouminio.gr και εμπιστευτείτε τα ελληνικά κουφώματα αλουμινίου για να απολαύσετε ένα σύγχρονο σπίτι, κάνοντας την πιο έξυπνη επένδυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή