Ισχυρές προοπτικές για τουρισμό, Aegean «βλέπει» η HSBC

Ισχυρές προοπτικές για τουρισμό, Aegean «βλέπει» η HSBC

Η βρετανική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή της αεροπορικής εταιρείας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια για τον κλάδο των ταξιδίων και του τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη της συμπιεσμένης –λόγω της πανδημίας– ζήτησης, εκτιμά η HSBC, τονίζοντας πως η Aegean είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από αυτό το περιβάλλον.

Η ζήτηση για ταξίδια έως τώρα ήταν, δίχως αμφιβολία, αδύναμη λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, ωστόσο η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι οι προοπτικές για σημαντική αύξηση είναι πολύ ισχυρές, κάτι που θα αρχίσει να αποτυπώνεται μόλις χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά αναψυχής για την Ελλάδα και δεδομένου ότι οι μεταξύ τους ταξιδιωτικοί περιορισμοί έχουν μειωθεί, αυτό θα στηρίξει την αύξηση της ζήτησης. Επιπλέον, ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Ελλάδα, επιτρέπεται να ταξιδεύουν με αρνητικό τεστ PCR ή «πράσινο διαβατήριο».

Αν και ο ρυθμός εμβολιασμού θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της ανάκαμψης της ζήτησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως επισημαίνεται, ωστόσο τα πρώτα σημάδια δείχνουν ισχυρή αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν του καλοκαιριού, κάτι το οποίο είναι πολύ θετικό για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, όπως σημειώνει η HSBC.

Καθώς η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα ένας από τους προτιμώμενους προορισμούς αναψυχής για τους Ευρωπαίους τουρίστες, η Aegean Airlines είναι σε καλή θέση για να επωφεληθεί από αυτή την ανάκαμψη, τόσο της εγχώριας όσο και της διεθνούς ζήτησης για αναψυχή. Ετσι, η βρετανική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή της αεροπορικής εταιρείας, υπογραμμίζοντας πως η ρευστότητά της έχει ενι-
σχυθεί σημαντικά.

Αν και σημείωσε καθαρές ζημίες 44,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, η ρευστότητά της το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 418 εκατ. ευρώ, ενώ έλαβε 120 εκατ. ευρώ επιχορήγηση από την κυβέρνηση, συγκέντρωσε 60 εκατ. ευρώ νέα κεφάλαια με την έκδοση 18,75 εκατ. μετοχών και οι ελεύθερες ταμειακές ροές έχουν γυρίσει στα θετικά από τον Μάιο. Κατά την HSBC, οι προοπτικές για την Aegean είναι ενθαρρυντικές, με την εταιρεία να είναι σε καλή στρατηγική θέση για να επωφεληθεί από την αποτελεσματική δομή κόστους, την ισχυρή ζήτηση για αναψυχή και την ισχυρή θέση ρευστότητας που έχει. Οπως επισημαίνει, η Aegean σχεδιάζει να αποκαταστήσει το 75%-80% της χωρητικότητάς της στο τρίτο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή