Goldman Sachs: Κέρδη 5,5 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο

Goldman Sachs: Κέρδη 5,5 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο

Τα έσοδά της σημείωσαν άνοδο 16% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δυσθεώρητα ύψη έφθασαν τα κέρδη της Goldman Sachs, επενδυτικής τράπεζας της Γουόλ Στριτ, κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη της τάξεως των 5,5 δισ. δολ., με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 15,02 δολ. Πρόκειται για μια θεαματική αύξηση δεδομένου ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι τα κέρδη της είχαν φτάσει στα 373 εκατ. δολ. Τα έσοδά της σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκαν στα 15,4 δισ. δολ.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η άνοδος στα μεγέθη της έχει υπερβεί σημαντικά και τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι αρχικά εκτιμούσαν πως τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφώνονταν στα 10,25 δολ. Σύμφωνα με το CNN, τα αποτελέσματα που κατέγραψε η Goldman Sachs κατά το δεύτερο τρίμηνο αποδίδονται τόσο στην ενίσχυση των εσόδων της στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής όσο και στις καλές επιδόσεις που σημείωσε στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που οφείλεται στην επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και στο άνοιγμα του επιχειρηματικού κλάδου, ώθησε προς τα πάνω τα ντιλ που έκλεισαν μέσα από τις υπηρεσίες που παρείχε η επενδυτική τράπεζα. Στο μεταξύ, λόγω και των περιοριστικών μέτρων, αρκετοί επενδυτές είχαν συγκεντρώσει μεγάλο όγκο κεφαλαίων τα οποία αργότερα διέθεσαν και σε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις κατά την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο ή κατά τη διαδικασία άντλησης νέων κεφαλαίων σε χρηματοδοτικούς γύρους.  H μετοχή της επενδυτικής τράπεζας υποχωρούσε νωρίς την Τρίτη 2%, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 40%, τη δεύτερη υψηλότερη μεταξύ των εταιρειών του Dow Jones για το 2021. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή