Επένδυση στη LearnWorlds από fund των ΗΠΑ

Επένδυση στη LearnWorlds από fund των ΗΠΑ

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον κλάδο του e-learning να γνωρίζει σημαντική άνοδο εν μέσω πανδημίας, πολλές νεοφυείς εταιρείες του κλάδου ευνοήθηκαν από τις αλλαγές που προκάλεσε στις συνήθειες του κοινού η επέλαση του κορωνοϊού. Ανάμεσα σε αυτές και η νεοφυής εταιρεία LearnWorlds. Δημιούργημα των Πάνου Σιώζου, Φάνη Δεσποτάκη και Γιώργου Παλαιγεωργίου, η startup άντλησε 32 εκατ. δολάρια από το αμερικανικό private equity, Insight Partners, το οποίο με τη σειρά του διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 30 δισ. δολαρίων, επενδύοντας σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, όπως οι Twitter, Shopify, Delivery Hero κ.ά. 

«Η ζήτηση για τις υπηρεσίες μας σχεδόν τριπλασιάστηκε στα μέσα Μαρτίου 2020, όταν στις περισσότερες χώρες άρχισαν τα lockdowns. Εκτοτε συνεχίζει να κινείται στα ίδια επίπεδα. Αντίστοιχη αύξηση είδαν και οι πελάτες μας, καθώς ο κόσμος έμεινε κλεισμένος στο σπίτι και αναζητούσε νέους τρόπους να εργαστεί, να εκπαιδευτεί ή να αποκτήσει μία νέα δεξιότητα», αναφέρει σε δηλώσεις του στην «Κ» ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LearnWorlds Πάνος Σιώζος. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014, διατηρεί την έδρα της στην Κύπρο, τα γραφεία της στα Χανιά και δραστηριοποιείται στον κλάδο της ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning). Εχει αναπτύξει μία πλατφόρμα δημιουργίας online μαθημάτων, η οποία επιτρέπει σε εκπαιδευτές και εκπαιδευτικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν διαδικτυακά μαθήματα, τα οποία ύστερα μπορούν να πουλήσουν online μέσα από τη δική τους ιστοσελίδα. Μέσω δηλαδή της πλατφόρμας της, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους «ηλεκτρονικό σχολείο», χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού. Την ίδια στιγμή, δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να εκπαιδεύσουν εξ αποστάσεως τους υπαλλήλους ή τους συνεργάτες τους. Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να αναβαθμίσει το προϊόν της αλλά και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της από 80 σε 170 άτομα μέσα τον επόμενο χρόνο. Ηδη ανακοινώνει νέες θέσεις εργασίας, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν εξ αποστάσεως εργασία.

Η LearnWorlds μετράει περισσότερους από 4.300 πελάτες (efood, μεταπτυχιακό Smart Cities του Πανεπιστημίου LSE, Dronelt κ.ά.) σε πάνω από 120 χώρες, ενώ η ζήτηση για τα εργαλεία που παρέχει η πλατφόρμα της συνεχίζεται και τώρα που αρκετοί τομείς της οικονομίας έχουν αρχίσει να επαναλειτουργούν και να ανακάμπτουν. «Παρόλο που οι χώρες ανοίγουν και ο κόσμος βγαίνει έξω από το σπίτι, δεν βλέπουμε κάμψη στη ζήτηση. Ισα ίσα, η ζήτηση που υπάρχει τώρα φαίνεται να είναι πολύ πιο στοχευμένη καθώς από τους early adopters έχουμε προχωρήσει σε αυτούς που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν σοβαρά με τη δημιουργία και πώληση online μαθημάτων. Επαγγελματίες εκπαιδευτές και επιχειρήσεις του χώρου της εκπαίδευσης έχουν συνειδητοποιήσει ότι το e-learning ήρθε για να μείνει», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το Insight Partners απέκτησε ένα υψηλό μειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία, ενώ υφιστάμενοι επενδυτές, όπως το ελληνικό επενδυτικό κεφάλαιο Marathon Venture Capital που είχε επενδύσει στη LearnWorlds πριν από δύο χρόνια, παρέμειναν, διατηρώντας μικρότερο ποσοστό. Ο κλάδος του e-learning αναμένεται να σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη, με το σύνολο της αγοράς να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 370 δισ. δολάρια έως το 2026. Ενδεικτικά, η καναδική εταιρεία Τhinkific εισήχθη στο χρηματιστήριο του Τορόντο στα τέλη Απριλίου με την αξία της να αγγίζει το 1 δισ. δολάρια, ενώ άλλη εταιρεία του κλάδου, η Kajabi, άντλησε στις αρχές Μαΐου 550 εκατ. δολάρια αυξάνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 2 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή