Ο ιδρυτής του dogecoin μιλάει για σκοτεινό κόσμο στα κρυπτονομίσματα

Ο ιδρυτής του dogecoin μιλάει για σκοτεινό κόσμο στα κρυπτονομίσματα

Η αγορά «ελέγχεται από ένα ισχυρό καρτέλ πλουσίων προσωπικοτήτων», λέει ο Τζάκσον Πάλμερ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζάκσον Πάλμερ, ο συν-δημιουργός του διάσημου κρυπτονομίσματος dogecoin, με σήμα τον σκύλο shiba inu, έκανε αποκαλύψεις μέσω του Twitter για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. «Συχνά με ρωτούν εάν θα επιστρέψω στα κρυπτονομίσματα ή εάν θα αρχίσω να μοιράζομαι δημοσίως τις σκέψεις μου για το θέμα αυτό και πάλι. Η απάντηση είναι μέσα από την καρδιά μου “όχι”», έγραψε. Οπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του CNBC, το 2013, ο Πάλμερ και ο Μπίλι Μάρκους δημιούργησαν το dogecoin σαν αστείο, με βάση το meme «Doge», με τον σκύλο shiba inu. Το δίδυμο δεν περίμενε ότι κάποιος θα έπαιρνε το dogecoin στα σοβαρά. Ομως το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο εκτοξεύτηκε, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ένα από τα 10 κορυφαία σε κεφαλαιοποίηση. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 74 σεντ. Παρά την τεράστια άνοδο της τιμής του, οι δύο δημιουργοί του δεν πλούτισαν, καθώς και οι δύο είχαν πουλήσει τα dogecoins τους πριν από το ράλι που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Τώρα, με μία σπάνια ανάρτησή του στο Twitter, ο Πάλμερ ασκεί κριτική σε όσους έχουν τη δύναμη στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, λέγοντας ότι η αγορά «ελέγχεται από ένα ισχυρό καρτέλ πλούσιων προσωπικοτήτων» που «κατέληξαν να ενσωματώσουν πολλούς από τους ίδιους οργανισμούς οι οποίοι συνδέονται με το υπάρχον κεντρικό χρηματοοικονομικό σύστημα, το οποίο υποτίθεται ότι ήθελαν να αντικαταστήσουν». 

Και ο Πάλμερ συνέχισε να αποκαλύπτει τα «κακώς κείμενα» της αγοράς του crypto. «Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων δίνει δύναμη σε ένα δίκτυο από σκοτεινές επιχειρηματικές διασυνδέσεις, πληρωμένους influencers και media που παίρνουν χρήματα για να σε προβάλουν, προκειμένου να διαιωνίζει τη μανία του γρήγορου πλουτισμού στις διαστάσεις της αίρεσης, για να αποσπά συνεχώς χρήματα από τους οικονομικά απελπισμένους και αφελείς», έγραψε. 

Ο Πάλμερ παραδέχεται ότι αυτού του είδους η «οικονομική εκμετάλλευση» υπήρχε και πριν από τα κρυπτονομίσματα, αλλά πιστεύει ότι η βιομηχανία του crypto βλάπτει τον «μέσο» άνθρωπο που μπαίνει σε αυτήν.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς αυτούς, ο Μάρκους έγραψε πως όσα αναφέρει ο Πάλμερ είναι σε γενικές γραμμές σωστά. «Υπάρχουν πολλοί απαίσιοι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο του crypto και καταλαβαίνω πλήρως γιατί έχει αρνητικά αισθήματα. Κατανοώ την οπτική γωνία του και οι δυο μας είδαμε κυρίως την αρνητική πλευρά όλων αυτών», σημείωσε. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αξία του dogecoin έχει σημειώσει άνοδο τους τελευταίους μήνες εξαιτίας αρκετών παραγόντων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η άνοδος της δημοτικότητας της εφαρμογής συναλλαγών Robinhood αλλά και η στήριξη που παρείχε στο κρυπτονόμισμα ο διάσημος δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή