ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Συμφωνίες 700 εκατ. για κατοικίες και οικόπεδα

Οι ταμειακές ροές είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο. Το α΄ εξάμηνο του 2022 ξεκινά η κατασκευή των υποδομών.

Ελληνικό: Συμφωνίες 700 εκατ. για κατοικίες και οικόπεδα

Σε 700 εκατ. ευρώ ανέρχονται ήδη οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε επενδυτική ημερίδα που οργάνωσε η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Επισήμανε ότι οι ταμειακές ροές είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο και έκανε λόγο για ασύλληπτο επίπεδο προπωλήσεων για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έργου.

Οπως εκτίμησε ο κ. Αθανασίου, οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1,2 δισ. ευρώ. Η έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών, ανέφερε ο κ. Αθανασίου, τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και της κατασκευής των κτιρίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και καταστηματάρχες για το Vouliagmenis Mall ανέφερε ότι ανέρχεται σε 60% πριν ξεκινήσει ακόμη και η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Οπως τόνισε ο κ. Αθανασίου, η Lamda συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain, καθώς τουλάχιστον το 25% προσλήψεων από το εξωτερικό είναι Ελληνες που θα γυρίσουν μόνιμα στη χώρα μας.

Μιλώντας στην επενδυτική ημερίδα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25% η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025). Προσέθεσε ότι η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda Development το 2025 θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί κατά την πρώτη πενταετία.

Επισήμανε επίσης ότι δίνεται τεράστια σημασία στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες, ενώ τόνισε ότι η κίνηση στα υπάρχοντα εμπορικά κέντρα της Lamda Development (The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) επανέρχεται στα προ της πανδημίας επίπεδα.