«Πράσινη» Οικονομία: Νέα προϊόντα και καινοτόμες δράσεις υπηρετούν τη σαφή δέσμευση για βιωσιμότητα και αειφορία

«Πράσινη» Οικονομία: Νέα προϊόντα και καινοτόμες δράσεις υπηρετούν τη σαφή δέσμευση για βιωσιμότητα και αειφορία

Νέα προϊόντα και καινοτόμες δράσεις υπηρετούν τη σαφή δέσμευση για βιωσιμότητα και αειφορία.

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικό case study «πράσινων» επιχειρηματικών πρακτικών αποτελεί η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD). Διαθέτοντας ένα συνολικό στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας, που στόχο έχει τη συνεχή μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της, επενδύει σταθερά στην αειφορία και μετατρέπεται σταδιακά σε πρότυπο «πράσινης» επιχείρησης.

«Πράσινη» Οικονομία: Νέα προϊόντα και καινοτόμες δράσεις υπηρετούν τη σαφή δέσμευση για βιωσιμότητα και αειφορία-1

Με ξεκάθαρη εταιρική προτεραιότητα την υπεύθυνη περιβαλλοντική στάση, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ενισχύει την «πράσινη» ταυτότητά της με καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2020 έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό υψηλής ποιότητας (r-PET), μια «οικογένεια» προϊόντων που συμπυκνώνει ολόκληρη την εταιρική φιλοσοφία της.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ μειώνει το πλαστικό στις συσκευασίες της σε ποσοστό μεγαλύτερο κατά 5% από τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα! Η σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO GREEN περιλαμβάνει τους κωδικούς ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και ΖΑΓΟΡΙ 750ml, ενώ την ίδια «πράσινη» κατεύθυνση ακουλουθεί και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling. Επόμενη δέσμευση, όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που διατίθενται σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, να περιέχουν σταδιακά και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

«Πράσινη» Οικονομία: Νέα προϊόντα και καινοτόμες δράσεις υπηρετούν τη σαφή δέσμευση για βιωσιμότητα και αειφορία-2

Την «πράσινη» ταυτότητα της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ επισφραγίζει όμως και ένα ευρύτατο πλέγμα περιβαλλοντικών δράσεων, που αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και τις θέτουν δυναμικά στο προσκήνιο. Μέλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», η εταιρεία έχει τοποθετήσει Περίπτερα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε διάφορους Δήμους με στόχο την εκπαίδευση του κοινού για τη σωστή ανακύκλωση διαφορετικών υλικών.

«Πράσινη» Οικονομία: Νέα προϊόντα και καινοτόμες δράσεις υπηρετούν τη σαφή δέσμευση για βιωσιμότητα και αειφορία-3

Παράλληλα, υποστηρίζει ενεργά εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, όπως η υλοποίηση πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών ανακύκλωσης, η συμμετοχή της στο Eco Fest 2021, κ.ά. Είναι επίσης η πρώτη ελληνική εταιρεία που έχει συνάψει σύμβαση με την Deutsche Pfandsystem GmbH για την ανακύκλωση των συσκευασιών της στη Γερμανία. Και βέβαια, έχει συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία του 1ου και 2ου Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Αθήνα και Ιωάννινα, συνεχίζοντας να υποστηρίζει σταθερά και έμπρακτα τη λειτουργία τους. Και στα δύο Πάρκα οι μαθητές εντρυφούν στη βιωματική μάθηση μέσα από τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την ανακύκλωση, τη σωστή διαλογή των απορριμμάτων πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου και χαρτιού, καθώς και την επανάχρησή τους.

«Πράσινη» Οικονομία: Νέα προϊόντα και καινοτόμες δράσεις υπηρετούν τη σαφή δέσμευση για βιωσιμότητα και αειφορία-4

Γιατί η φιλοσοφία ZAΓΟΡΙ GO GREEN δεν είναι θεωρία, αλλά δράση και πράξη. Αφυπνίζει συνειδήσεις, δημιουργεί υπεύθυνους περιβαλλοντικά πολίτες, φέρνει πιο κοντά στον στόχο για ένα ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή