Aλμα της ζήτησης για ταξίδια στην Ευρώπη βλέπει η easyJet

Aλμα της ζήτησης για ταξίδια στην Ευρώπη βλέπει η easyJet

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 60% της δυναμικότητας που είχε προ πανδημίας θα πετάξει η βρετανική αεροπορική εταιρεία easyJet την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, καθώς οι περιορισμοί λόγω της COVID-19 χαλαρώνουν και η ζήτηση αυξάνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Oπως μεταδίδει το Reuters, η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δήλωσε σίγουρη για τη ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, καθώς και ότι προσανατολίζει το πρόγραμμά της προς ευρωπαϊκές διαδρομές, δεδομένου ότι η Ευρώπη έχει ανοίξει πιο γρήγορα από τη Βρετανία. Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία επεσήμανε πως θα στρέψει το ενδιαφέρον της σε αγορές όπως αυτή της Σκανδιναβίας και της Ολλανδίας. Τα δύο τρίτα των κρατήσεων προέρχονται από την υπόλοιπη Ευρώπη, όταν συνήθως η δραστηριότητά της προέρχεται κατά 50% από τη Βρετανία και κατά 50% από χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης. «Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία πως η ζήτηση της Βρετανίας θα ακολουθήσει τη ζήτηση που παρατηρούμε σε χώρες εκτός Βρετανίας στην περιοχή της Ευρώπης», επεσήμανε σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος Γιόχαν Λούντγκρεν. Οπως αναφέρει το Reuters, ο ίδιος έχει επικρίνει πολλές φορές την πολιτική που ακολουθεί τους τελευταίους δύο μήνες η Βρετανία στον τομέα του τουρισμού, ασκώντας δριμεία κριτική για αλλαγές που γίνονται τελευταία στιγμή στον σχεδιασμό, γεγονός που έχει οδηγήσει και σε πολλές ακυρώσεις κρατήσεων. Τόνισε δε πως η Βρετανία θα πρέπει να προσθέσει και άλλους προορισμούς χαμηλής επικινδυνότητας στην πράσινη λίστα με τις χώρες υποδοχής.

«Το γεγονός ότι μπορείς να πας σε ένα κέντρο νυχτερινής διασκέδασης χωρίς μάσκα, χωρίς τεστ και χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί εμβολιασμός, ενώ δεν μπορείς να ταξιδέψεις και να πας σε μία παραλία μιας χώρας χαμηλού ρίσκου με λιγότερες μολύνσεις σε σύγκριση με τη Βρετανία, όπου θα αναγκαστείς να κάνεις πολλά διαφορετικά και ακριβά τεστ, αυτό δεν βγάζει νόημα». Σε δηλώσεις του παρότρυνε την κυβέρνηση να διατηρήσει την υπόσχεσή της για μείωση του κόστους διενέργειας τεστ κατά της COVID-19. Το μοριακό τεστ PCR  κοστίζει μεταξύ 50 και 250 στερλινών, περισσότερο δηλαδή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μιλώντας για τον φόβο επιβολής περιοριστικών μέτρων στους Βρετανούς που επιστρέφουν από Ισπανία, όπως έγινε προσφάτως με τη Γαλλία, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε πως η easyJet έχει ευελιξία. «Εχουμε προετοιμαστεί ώστε να είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στη ζήτηση». 

Τους τρεις μήνες μέχρι τα τέλη Ιουνίου η εταιρεία πραγματοποίησε το 17% των πτήσεων που είχε κάνει την ίδια περίοδο το 2019, ήτοι 24.682 πτήσεις, αριθμός ελαφρώς μικρότερος σε σύγκριση με αυτόν που είχε αρχικά προβλέψει. Την ίδια στιγμή, με τα αεροπλάνα της εταιρείας ταξίδεψαν 3 εκατομμύρια επιβάτες. Σύμφωνα με τον Guardian, τα έσοδα εκείνης της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 212 εκατ. στερλίνες και σημείωσαν άνοδο 7,2 εκατ. σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Οι ζημίες προ φόρων μειώθηκαν κατά 8,2% και διαμορφώθηκαν στα 318 εκατ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή