Άλμα για τις μετοχές του κλάδου των ταξιδιών

Άλμα για τις μετοχές του κλάδου των ταξιδιών

Νέα κέρδη σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές ενώ η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η καλύτερη των τελευταίων 11 εβδομάδων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευοίωνες ανακοινώσεις ορισμένων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων μεγάλης κεφαλαιοποίησης έδωσαν χθες νέα ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που προσέθεσαν νέα  κέρδη στην ανάκαμψη της Τρίτης. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν έτσι η καλύτερη των τελευταίων 11 εβδομάδων, ενώ χαρακτηριστικό της ήταν η άνοδος των μετοχών ταξιδιωτικών επιχειρήσεων για πρώτη φορά έπειτα από εβδομάδες συνεχούς υποχώρησης.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ,  αναμένοντας ότι θα διαμηνύσει και πάλι τη στήριξή της στην οικονομία της Ευρωζώνης. Προσβλέπουν, άλλωστε, να αντλήσουν συμπεράσματα για το τι μπορούν να περιμένουν από τη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,7%, ενώ ο επιμέρους δείκτης του κλάδου των ταξιδιών και των εταιρειών ψυχαγωγίας σημείωσε άλμα 3,7%.

Στους μεγάλους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ο ολλανδικός όμιλος εξοπλισμού ημιαγωγών ASML Holdings, που σημείωσε άνοδο 3,1% και πλησίασε το ιστορικό του ρεκόρ. Νωρίτερα είχε αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις το τρέχον έτος, ενώ είχε ανακοινώσει πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών του.

Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με σημαντικά κέρδη, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στην αγορά του Παρισιού και τον δείκτη CAC 40 να κλείνει με κέρδη 1,85%. Με κέρδη 1,70% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου και με κέρδη 1,36% ο δείκτης  Xetra DAX της Φρανκφούρτης. Σημειωτέον ότι η εταιρεία δεδομένων αγοράς Refinitiv εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες του δείκτη EuroStoxx 600 αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κερδών για το δεύτερο τρίμηνο 115,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Ανοδικά κινούνταν άλλωστε από την αρχή της συνεδρίασης και η Wall Street, με τον S&P 500 να σημειώνει αργά το βράδυ κέρδη 0,61%. Σημείωσαν, άλλωστε, μεγάλη άνοδο κολοσσοί όπως οι Verizon Communications και Coca-Cola, καθώς είχαν ανακοινώσει κέρδη που υπερέβησαν τις προβλέψεις. Σημειωτέον ότι τουλάχιστον το 85% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 έχει ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα τα οποία υπερέβησαν αισθητά τις προβλέψεις της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή