Κρίσιμη για τις τράπεζες η αξιολόγηση των νέων επενδυτικών σχεδίων

Κρίσιμη για τις τράπεζες η αξιολόγηση των νέων επενδυτικών σχεδίων

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βούληση και την ετοιμότητα της Alpha Bank να απευθυνθεί στο σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων για την αξιοποίηση των ιστορικών ευκαιριών εκσυγχρονισμού που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) για την οικονομία της χώρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο CEO της τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ Βασίλης Ψάλτης, κατά τη χθεσινή τοποθέτησή του στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έξοδος από την πανδημία». «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού μας κεφαλαίου στείλαμε ένα καθαρό μήνυμα προς την ελληνική επιχειρηματικότητα ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, προκειμένου η ευκαιρία εκσυγχρονισμού που έχει η πατρίδα μας να μην περάσει αναξιοποίητη», σημείωσε ο κ. Ψάλτης, τονίζοντας την ικανότητα της Alpha Bank να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας τόσο τους χρηματοδοτικούς πόρους όσο και την υψηλή εξειδίκευσή της στην εκπόνηση έργων και επενδυτικών σχεδίων μεγάλου βεληνεκούς.

Ο CEO της Alpha Bank υπογράμμισε ότι η επιτυχία του μετασχηματισμού που επιχειρείται στην ελληνική οικονομία με αφορμή το RRF απαιτεί την ανάληψη του αντίστοιχου μεριδίου ευθύνης από το σύνολο των εμπλεκομένων, της δημόσιας διοίκησης, των επιχειρήσεων και του τραπεζικού συστήματος για την ενεργή στήριξη της προσπάθειας δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα. 

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο κ. Ψάλτης σημείωσε ότι αυτές καλούνται σήμερα να «επανεφεύρουν τον εαυτό τους», καθώς πέραν της πιστωτικής επέκτασης που αναμένεται να καλύψουν μέσα στην επόμενη πενταετία ύψους 33 δισ. ευρώ, το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν αφορά την υιοθέτηση μιας νέας προσέγγισης για τις χρηματοδοτήσεις, με γνώμονα την ορθολογική αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων και τη συνολική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. 

Αναφερόμενος στον ρόλο που σκοπεύει να αναλάβει η Alpha Bank στα νέα αυτά δεδομένα, ο κ. Ψάλτης επισήμανε ότι «σχεδιάζουμε να προσφέρουμε λύσεις στα μέτρα και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ως σύμβουλος με πραγματική κατανόηση των αναγκών του πελάτη, ώστε, σε συνεργασία με άλλους στρατηγικούς εταίρους, κάθε επιχείρηση να έχει την καθοδήγηση που απαιτείται για τη δημιουργία ενός επιλέξιμου προς χρηματοδότηση σχεδίου».

Αναφορικά με τη διάχυση των πόρων του RRF στην ελληνική οικονομία, ο κ. Ψάλτης τόνισε πως ενώ οι ισχυροί επιχειρηματικοί όμιλοι διαθέτουν την οργάνωση και τις διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης που απαιτούνται για την υλοποίηση απαιτητικών επενδυτικών πλάνων, το ζητούμενο είναι να βελτιωθούν συνολικά η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας σύγχρονα μοντέλα εταιρικής διακυβέρνησης, να ακολουθήσουν νέες μεθόδους προετοιμασίας επενδυτικών σχεδίων και να αναζητήσουν επιχειρηματικές συνεργασίες με άλλες οικονομικές μονάδες για την αξιοποίηση οικονομιών κλίμακος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή